Bh. trener Feđa Dudić (40) karijeru nastavlja van Bosne i Hercegovine.

Dudić će raditi u Srbiji, u Novom Pazaru koji je šesti u Srbiji.

Ugovor sa srbijanskim klubom potpisao je na jednu godinu.

Dudić je ranije vodio Sarajevo koje je napustio u augustu prošle godine, a prije toga Velež i GOŠK.

Perspektivni bh. trener Velež je vodio do najvećih poslijeratnih uspjeha. Velež je osvojio Kup BiH, te napravio sjajne rezultate u europskim takmičenjima gdje su između ostalog izbacili grčki AEK.

Kao igrač igrao je u Novom Pazaru u 2012. godini.

Kao omladinac igrao je u Sarajevu, zatim u Zagrebu, Slobodi, Brotnju, Karlovcu, Travniku, Želji, GOŠK-u, Varaždinu, Slaviji, te u konačnici u Zvijezdi Gradačac gdje se 2016. oprostio od fudbala.

“Predstavljanje novog trenera planirano je za srijedu kada će obaviti i prvi trening. Njemu će u radu pomagati prvi pomoćnik Aldin Kametović i kondicioni trener Jasmin Trnovac. Ugovor je potpisan do juna 2024. godine”, saopćili su iz Novog Pazara.

– Radim u kontinuitetu tri i pol godine, potreban mi je mali odmor od svega, tako da ove dane najviše provodim sa porodicom. Čim dođe prava ponuda, razmišljat ću za dalje, a siguran sam da će u sljedećem klubu većina stativa, prečki i promašenih penala biti golovi koji će donositi pozitivan rezultat, poručio je Dudić u oktobru 2022. godine za Reprezentacija.ba portal. 

(Reprezentacija.ba)