Inter našeg Edina Džeke (37) i Juventus u nedjelju od 20,45 sati igraju veliki derbi u okviru 27. kola talijanske Serije A.

Trener Intera Simone Inzaghi govorio je na zvaničnoj press konferenciji o ovom susretu.

“Znamo koliko ova utakmica znači za klub, za nas same i za navijače. Dva dobra tima će se suprostaviti jedan drugom. Obje ekipe su se plasirale u narednu fazu u europskim takmičenjima. Bit će ovo utakmica sa mnogo trke, agresivnosti i odlučnosti”, rekao je Inzaghi i osvrnuo se na Juventus:

“Oni su sjajna ekipa sa odličnim igračima. Imamo veliki respekt prema njima. Igrali smo protiv njih u finalima, a igrat ćemo i u Kupu Italije. Znamo koliko je važna mentalna priprema za ove utakmice. Imamo problema sa umorom i povredama, ali ne smijemo gledati unazad. Moramo se fokusirati samo na meč sa Juventusom. Ovaj duel je izuzetno važan za nastavak prvenstva. Znamo da imamo još najmanje 16 utakmica do kraja sezone u svim takmičenjima, a nadamo se da ćemo odigrati još koju.”

Inzaghi je dobio i jedno pitanje vezano za Ligu Šampiona, tačnije da li sanja o plasmanu u finale.

“To je ono što svi želimo, ali ja kao trener sada razmišljam samo o Juventusu. Ponosni smo što smo prošli Porto u osmini finala. Ipak, sada smo fokusirani samo na ligu i pokušat ćemo ostvariti najbolji rezultat protiv Juventusa.”

Trener Intera smatra da belgijski napadač Romelu Lukaku polako ulazi u formu.

“On dobija sve više minuta za igru. Izuzetno je važan igrač za naš tim. Zabio je odlučujući gol protiv Porta u prvoj utakmici u Milanu. Igrao je i 90 minuta protiv Spezije, a u revanšu u Portugalu je ušao sa klupe. Daje svoj maksimum i veoma sam zadovoljan s njim. Drago mi je i što se Correa vraća treninzima. Trenirao je zadnja četiri dana, a sada su nam svi igrači potrebni.”

Interu će u derbiju nedostajati tri izuzetno važna igrača.

“Definitivno nećemo računati na tri igrača. Skriniar, Gosens i Bastoni neće igrati. Tu je i nekoliko igrača za koje ćemo na dan meča vidjeti da li će biti spremni”, istakao je Inzaghi.

Inače, Skriniar igra na poziciji stopera i jedan je od najboljih fudbalera Slovačke.

Upravo će Slovaci 26. marta u Bratislavi ugostiti Zmajeve u duelu drugog kola grupe J kvalifikacija za EURO.

(Reprezentacija.ba)

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16