Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine kreće u kvalifikacije za EURO 2024 u novoj opremi.

Adidas je zamijenio španjolski Kelme koji je kako saznajemo osigurao najbolje uslove među konkurencijom koji će omogućiti svim našim selekcijama dostupnost sve potrebne opreme.

Uz dobre uslove, reprezentacija BiH će prvi put u historiji nositi namjenski dizajnirane dresove za njene potrebe.

Upravo zbog toga BiH će tokom kvalifikacija promijeniti garnituru dresova, saznaje Reprezentacija.ba.

Prve utakmice protiv Islanda i Slovačke BiH će igrati u privremenom rješenju, dok će namjenski dizajnirane dresove dobiti kasnije.

Saznajemo kako Fudbalski savez BiH želi popraviti i dugogodišnje loše stanje kada je u pitanju prodaja opreme reprezentacije BiH prema navijačima.

Navijači već decenijama žele biti u mogućnosti kupiti dresove reprezentacije u svim veličinama sa imenom i brojem na leđima po želji, ali posebno i ostalu opremu reprezentacije poput trenerki, dukserica, jakni…

Bh. klubovi, pa i sam portal Reprezentacija.ba već godinama imaju i online shopove koji omogućavaju personaliziranu narudžbu opreme, pa je valjda krajnje vrijeme da u 2023. godini i FS BiH ponudi bolju uslugu navijačima diljem svijeta po ovom pitanju…

Prepreka za otvaranje fan shopa je pravni status Fudbalskog saveza BiH kao udruženja građana. Klubovi su to riješili osnivanjem d.o.o komercijalnih firmi, ili udruživanjem sa nekim drugim prodavačima.

(Reprezentacija.ba)