Manje od sedam dana ostalo je do početka kvalifikacija za EURO 2024 za reprezentaciju fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

BiH će u naredni četvrtak ugostiti Island, a Zmajevi će imati dobru podršku navijača.

Prošla godina donijela je bolje raspoloženje navijača, te samim tim i pune tribine Bilinog Polja. I protiv Islanda će biti tako. Novi selektor, nova forma igrača, pa i sama činjenica da se kreće sa novim takmičenjem povećali su dodatno optimizam inače uvijek optimističnih navijača.

Po prvi put ulaznice za utakmicu se kupuju putem interneta. Veliki napredak koji su navijači prizivali godinama. Niko više ne mora noć provoditi ispred poslovnice kako bi kupio ulaznicu, niti tapkarošima prodavati iznose i po 10 puta veće od nominalne cijene za ulaznice.

Ipak navijači su nam se žalili kako uz ulaznice moraju platiti i dodatni agencijski trošak. Prema kalkulaciji stranice za cijenu od četiri ulaznice za zapadnu tribinu koje koštaju 120 KM morate platiti još 8,26 KM dodatnog troška.

No nekima to i ne smeta zbog komfora koji donosi online kupovina ulaznica.

Agencijski troškovi

Prizužbi je bilo i da je prvog dana prodaje bilo određenih tehničkih problema zbog prebukiranosti stranice, ali i dodatnih odobrenja koja su im bila potrebna od banaka u kojima imaju kreditne kartice. Posebno je bilo komplikacija za ljude koji žive van BiH.

Ipak, organizatori tvrde, a i navijači potvrđuju – sve tehničke prepreke su otklonjene.

Dostupnih ulaznica više nema za zapadnu tribinu, a ulaznice za istok, jug i sjever možete kupiti po cijeni od 20 i 30 KM.

Ulaznice poklanja i Reprezentacija.ba portal, a upustva su na našoj Instagram stranici.

(Reprezentacija.ba)