Nekadašnji kapiten U21 BiH Marijan Ćavar (25) potpisao je novi ugovor sa Širokim Brijegom.

Ćavar je prošle nedjelje odigrao 50. jubilarni meč za Široki, a danas je produžio vrijednost Širokobriježanima do ljeta 2025. godine.

“Jako sam sretan što sam potpisao novi ugovor. Sve do sada je bilo korektno od strane kluba prema meni, kako u onim trenutcima kada nije išlo dobro, tako i sada kada je situacija mnogo bolja. Lako smo postigli dogovor o novom ugovoru.

Nadam se kako će sljedeće razdoblje biti uspješno i za mene i za klub. Vjerujem kako ćemo se radovati novim pobjedama te ispuniti zajedničke ciljeve”, kazao je Ćavar nakon potpisa ugovora i osvrnuo se na spomenuti jubilej:

“Nisam znao da sam već došao do pedesetog nastupa u dresu Širokog Brijega i to je nekako brzo prošlo. Drago mi je zbog toga i zbog pobjede koju smo ostvarili u Posušju.

Najprije želim reći kako u našoj momčadi ima još igrača koji zaslužuju nositi kapetansku vrpcu. Meni je čast što sam izabran za kapetana, ali prije svega gledam učinak momčadi. Za sada nam dobro ide i sretan sam zbog toga.”

Ćavar, koji je trenutno kapiten Širokog, je karijeru počeo u Branitelju, a od 2014. do 2018. godine bio je član Zrinjskog.

Zatim je u januaru 2018. godine za 800.000 KM prešao u redove njemačkog Eintrachta iz Frankfurta.

Nakon toga je igrao je na posudbama u Osijeku i Greuther Furthu, a u august 2021. godine pojačao je Široki Brijeg.

Za U19 i U21 BiH ukupno je odigrao 30 mečeva te zabio četiri gola.

Tri puta je nastupio za A selekciju BiH.

(Reprezentacija.ba)