Tino Sven Sušić (31) je prije nekoliko dana potpisao za NK Rudeš, klub koji se takmiči u drugoj hrvatskoj ligi.

Sušić je u razgvorou za Germanijak.hr otkrio kako je došlo do dolaska u Rudeš.

“Preko menadžera, kako je u dobrim odnosima s klubom, ponudio mi je tu opciju. Zadnjih godina sam imao dosta problema i nesreće, nekako je sve krenulo nizbrdo. I onda mi je javio, pitao bih li želio doći, čuli smo se, objasnili mi ambicije, žele ući u HNL i zadržati se. Nema me dugo na terenima, pružili su mi šansu da mi pomognu, a i ja njim sa svojim iskustvom”, kazao je bivši Zmaj i osvrnuo se na period proveden u FK Sarajevo:

“Bio sam i ja tamo ispod svoje razine. Ali, Sarajevo je velik klub, no sve u klubu i oko kluba je amaterski. Imao sam neke mini-povrede, dugo su me liječili, godinu dana sam se mučio i nisam mogao nikako ozdraviti, kad god sam trenirao, grčio mi se mišić. Izgubio sam godinu dana zbog male povrede lože, tek kad sam došao kod ljekara u Hrvatsku uspio sam se vratiti, oni su me spasili. A obična, mala povreda, ja se godinu dana mučio. To je jedna od tih mojih nesretnih epizoda.”

Također, Tino je potvrdio da ga je 2014. godine želio dovesti milanski Inter.

“Uvijek kad se vraćam na to, ljudi misle da se šalim, mnogi se i rugaju. No, da nije bilo tako, ne bih pričao. Ima i na YouTubeu snimka, Mancini i Ausilio koji pričaju o meni. Bilo je izmišljeno nekoliko klubova, recimo, Milan, ali ovo je bilo blizu i konkretno.

Ja sam bio prije Brozovića meta Intera, ali to je dokaz koliko su Dinamo i Mamić bili jaki, on je ranije u Inter prodao Kovačića i imao je jak utjecaj. Dok sam ja čekao transfer, bili smo u Puli na pripremama. I izađe u novinama da je Brozović na korak do Intera. Odmah sam zvao i pitao što je to, što se događa i bilo mi je jasno da ništa od Intera”, riječi su Sušića za Germanijak.hr.

Sušić je za A selekciju BiH je odigrao devet mečeva i bio član generacije koja je nastupala na SP 2014. godine u Brazilu.

Tino je zadnji put za BiH igrao 2016. godine protiv Kipra.

(Reprezentacija.ba)