Sarajevo je danas u derbi utakmici 22. kola PL BiH poraženo od Veleža rezultatom 0:1.

Meč se igrao u Doboju kod Kaknja, a trener Sarajeva Mirza Varešanović dao je svoj komentar po završetku duela.

“Šta reći poslije ovakve utakmice i ovakvog poraza. Od samog početka smo izašli visoko, ofanzivno i kontrolisali utakmicu. Stvarali šanse, ali danas nismo imali sreće da postignemo gol.

U nastavku smo sami sebi dali gol, pokušali smo s nekim izmjenama i preskakanjem igre doći do poravnanja, ali nismo uspjeli”, rekao je Varešanović i dodao:

“Igračima nemam šta zamjeriti. Dali su sve od sebe. Jdnostavno danas rezultat se nije poklopio, zaslužili smo puno više i samom igrom i samim šansama.

To je tako u fudbalu. Nismo zadovoljni što ne dajemo golove. Mi želimo igrati na dobrom terenu, a nama je ovo treća domaća utakmica na trećem različitom terenu. Vidjelo se da hoćemo igrati, da stvaramo prilike, ali lopta danas nije htjela u gol i onda sami sebi damo gol. To je tako.”

Navijači Sarajeva su po završetku meča negodovali i tražili ostavku Varešanovića. Trener Bordo tima je kratko odgovorio na prozivke.

“Sasvim normalno da je bilo negodovanja. Navijači su nas nosili i hvala im radi toga. Što se tiče negodovanja, to je normalno kada ste član FK Sarajevo”

(Reprezentacija.ba)

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16