Faruk Hadžibegić sutra će u 11:00 sati objaviti svoj prvi popis otkako je izabran za novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Zmajeve ovog mjeseca čekaju kvalifikacijske utakmice protiv Islanda i Slovačke, a na popisu naći će se i nekoliko zanimljivih imena. Očekuje se da će tu biti Romin dragulj Benjamin Tahirović, javnost priželjkuje i Saida Hamulića, a za sada je sigurno da je poziv otišao na adresu – Kišvarde.

Poziv je, tačnije, dobio Jasmin Mešanović koji u posljednje vrijeme uglavnom igra dobro za pomenuti klub koji se nalazi na trećem mjestu u mađarskom prvenstvu. Prve impresije podijelio je u razgovoru za portal Reprezentacija.ba.

Foto: Kisvarda

PRESRETAN ZBOG POZIVA

– Kako se osjećam? Ah, kako ću? Presretan sam. Sinoć su me iz kluba obavijestili kako je došao poziv. Kao i svaki fudbaler koji igra u inostranstvu, težio sam ka tome da skrenem pažnju na sebe, ipak je reprezentacija nešto posebno u karijeri. Hvala selektoru, kaže Mešanović.

Mešanović je jedan nastup za A selekciju već imao priliku zabilježiti 2011. u prijateljskoj utakmici. Svjestan je konkurencije, pogotovo u navalnom redu, međutim vjeruje u sebe.

– Da li ću dobiti šansu ili ne, to je na selektoru, sretan sam i što sam uopšte tu. Pogotovo kada vidimo kakve vrhunske igrače imamo u tom ofanzivnom dijelu. No, ako se ukaže šansa, zašto je ne i iskoristiti?, dodaje iskusni napadač.

MAĐARI GA ŽELE ZADRŽATI

Mešanović je prirodni napadač, ali može pokriti i druge pozicije. Vjerovatno je i to razlog zašto se Hadžibegić odlučio za njega.

– U posljednje vrijeme u Kišvardi igram i lijevo i desno, nije mi to nikakav problem, tako mi je bilo i u Mariboru. Trenerima to odgovara pa me stalno ‘miksaju’. Moram reći da mi je u Mađarskoj stvarno lijepo. Liga je baš ozbiljna, a o infrastrukturi i uslovima ne treba trošiti riječi. Sve je na vrhunskom nivou. Ugovor mi važi do kraja sezone, već postoji priča oko produženja, mislim da ćemo se dogovoriti.

Foto: Kisvarda

Osim što mu nude novi ugovor, koliko Mešanovića cijene u Kišvardi govori i to što je ponekad kapiten ovog kluba.

– U posljednje vrijeme sam na većini utakmica bio kapiten. Stariji igrač koji je ispred mene ne dobija veliku minutažu, pa sam onda ja preuzeo tu ulogu. Naravno da mi to mnogo znači jer takva prilika se strancu ne ukazuje tek tako. Očito ovdje cijene moj odnos prema klubu, koliko se dajem… Inače, mi smo u klub u kojem ima i dosta igrača s naših prostora. Iz naše zemlje tu su još Aleksandar Jovičić i Enes Alić.

Kišvarda u kojoj živi je inače mali grad koji se nalazi na samoj granici s Ukrajinom. Dodaje, daleko od opasne zone, a u kontaktu je i sa drugim Bosancima koji igraju u sve jačem mađarskom šampionatu. 

(Reprezentacija.ba)