Rukometaši Kosova i BiH večeras od 20,15 sati u Prištini igraju meč trećeg kola grupe 7 kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Oba tima su bez bodova nakon dva odigrana kola.

BiH je u prvom kolu izgubila od Slovenije sa 20:28, dok je u drugom kolu poražena od Crne Gore sa 25:36.

Selekcija Kosova je poražena od Slovenije rezultatom 24:29, a od Crnogoraca su izgubili rezultatom 20:29.

Selektor našeg nacionalnog tima Irfan Smajlagić ističe da BiH kreće od nule u ovim kvalifikacijama.

“Ne želim igračima stavljati imperativ, biti ili ne biti utakmice, jer mislim da je to kontraefekat. Nijedan od njih ne dolazi da izgubi. Nadam se da svi igrači koji dolaze dati svoj maksimalni pojedinačni doprinos koji ćemo kasnije ukomponirati u jednu cjelinu koja će donijeti rezultat ili ne.

Mi smo došli u situaciju da pravimo selekciju, mi smo u situaciji koja nije tipična za jednu reprezentaciju koja ima kontinuitet, koja ima viziju funkcioniranja. Ne može se desiti da u jednom periodu 10-15 igrača prestane igrati i nakon toga imate vakum, a to se nama desilo. Stvaranje jedne homogenosti unutar ekipe, za to treba određeno vrijeme. Ušli smo u grupu sa Slovenijom i Crnom Gorom, ekipe koje dugo igraju zajedno i ostvaruju odlične rezultate”, rekao je Smajlagić.

BiH je favorit večeras. Kladionica MeridianBet daje kvotu 1.64 na trijumf BiH. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Svoje viđenje o situaciji u našem timu dao je i kapiten Mirsad Terzić.

“U svlačionici je uvijek dobro. Ovi svi uslovi, odnosno situacije koje mi imamo u klubu, nekoga nešto zaboli ili slično i sam sebe stavi u situaciju da otkaže, da ne dođe. To je najlakše uraditi. Nema nijednog igrača u ovoj reprezentaciji koji nema bolove, nema nijednog koji igra rukomet bez bolova generalno”, rekao je Mirsad i dodao:

“To što su ovdje igrači došli u takvim situacijama i putuju i ostavljaju porodice, doći u Bosnu je malo komplikovano. Ja bih zamolio i medije da skinemo kapu tim ljudima. Nije to mala stvar uvijek doći. Bez obzira što je rezultat nekad ovakav ili onakav, u svlačionici je generalno uvijek dobro. Mi ne dozvoljavamo, ja prvi prvi ne dozvoljavam da se naruši atmosfera u bilo kojem smislu, tako da, u svlačionici je okej, super sve.”

Utakmicu Kosovo – BiH direktno prenosi kanal BHT 1.

(Reprezentacija.ba)