Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je danas predstavnike Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem i selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine u nogometu Faruka Hadžibegića, stoji u saopštenju Općine Centar.

“U ime Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine sastanku su prisustvovali i potpredsjednik izvršnog odbora Irfan Durić te član izvršnog odbora Fuad Čolpa.

Na sastanku je između ostalog razgovarano o završetku projekta rekonstrukcije travnjaka na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ čiju realizaciju finansiraju UEFA i NS/FS BiH sa 75% ukupne vrijednosti projekta, dok je preostalih 25% obezbijeđeno u budžetu Općine Centar.

Iz Nogometnog saveza BiH su istakli da su svi infrastrukturni radovi završeni, a da okončanje realizacije projekta isključivo zavisi od klimatskih prilika koje su preduslov za puštanje u funkciju obnovljenog travnjaka. 

“Očekujemo da će u aprilu travljak biti stavljen u funkciju”, poručili su predstavnici Saveza.

Na sastanku je pored ovoga razgovarano i o mogućnosti iznalaženja lokacije na području općine Centar za izgradnju nacionalnog stadiona, te o nastavku dobre saradnje Općine i Saveza kada su u pitanju projekti od značaja za unapređenje sporta”, navode iz Općine Centar.

(Reprezentacija.ba)