Bivši bh. reprezentativac Goran Zakarić (30) novi je igrač NK Zadar, potvrđeno je na zvaničnoj stranici hrvatskog četveroligaša.

Zakarić je bio od 1. januara bez kluba, a na predstavljanju u novom timu otkrio je zbog čega je odabrao Zadar.

“Supruga mi je Zadranka, starija kćerka ide u školu u Zadru, dok je mlađa u vrtiću. To je sigurno jedan od razloga zbog kojih sam pristupio Zadru”, govori 30-godišnji krilni napadač i ofanzivni veznjak koji je u dosadašnjoj karijeri odigrao 372 utakmice s učinkom od 78 postignutih golova i 57 asistencija.

Jesenju polusezonu igrao je za banjalučki Borac. Kaže da nije bio zadovoljan sa onim što mu se nudilo za produžetak saradnje.

“Nisam bio zadovoljan onim što mi se nudilo kao mogućnost, pa sam našao zajednički jezik s ljudima iz Zadra. Tu sam od ranije, jer sam s dečkima trenirao zadnjih mjesec dana. To su stvarno vrhunski momci, a svima u Klubu sam neizmjerno zahvalan.”

Iz Zadra ističu da će Goran sigurnost cijeloj ekipi, pogotovo mlađim igračima.

“Nadam se da ću biti od pomoći, kako sebi tako i momčadi, a naročito mlađim igračima. Razgovarajući s ljudima iz klupske uprave i trenerima shvatio sam da je HNK Zadar dugoročan projekt. Na meni je da odgovorim na te zahtjeve te da se uklopim u momčad. Svima nam je cilj unaprjeđenje igre koja će u konačnici donijeti rezultat”, napominje Zakarić koji dobro poznaje trenera Dragana Blatnjaka.

Zakarić je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Kozaru, Široki Brijeg, Dinamo Zagreb, Lokomotivu iz Zagreba, Zrinjski, Salven Belupo, Željezničar, Partizan, Craiovu, Ohod te Borac.

Za Zmajeve je debitovao 2014. godine i ukupno odigrao 11 utakmica.

(Reprezentacija.ba)