Danas je na rasporedu jedna utakmica 1/4 finala Kupa BiH, a na Grbavici se sastaju Željezničar i Zvijezda iz Gradačca.

Željezničar – Zvijezda (18:00 sati, Arena Sport)

Željezničar nije baš najbolje otvorio drugi dio sezone. U prvom meču u 2023. godini su eliminisali Leotar u 1/8 finala Kupa BiH, ali su se Plavi patili sve do posljednjih minuta. U prvoj utakmici Premijer lige BiH poraženi su od Igmana sa 3:1.

Zvijezda je odigrala jednu utakmicu u ovoj godini, u 1/8 finala su savladali kakanjski Rudar sa 3:1.

U dosadašnjem dijelu najmasovnijeg takmičenja u BiH, Željo je bio bolji od Budućnosti i Leotara, dok je Zvijezda eliminisala Gradinu i Rudar iz Kaknja.

Plavi su trenutno četvrti u Premijer ligi BiH. Imaju osam pobjeda, pet remija i šest poraza. Zvijezda je u Prvoj ligi Federacije na drugom mjestu sa devet pobjeda, tri remija i tri poraza.

Željo je favorit. Kladionica VolcanoBet na dan utakmice nudi kvotu 1.43 na pobjedu Željezničara. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Šef struke Želje, Edis Mulalić, najavio je težak meč za svoj tim.

“Očekuju nas dvije teške utakmice, prvo poluvrijeme na Grbavici, drugo poluvrijeme u Gradačcu. Zvijezda je dosta kompaktna ekipa sa nekoliko dobih pojedinaca. Moramo imati maksimalnu koncentraciju. Danas smo ih analizirali, vidjeli gdje su im bolje i lošije strane. Ulog je veliki znamo da se ulazi među četiri najbolje ekipe u Kupu. Nadam se da ćemo svi biti na potrebnom nivou da riješimo utakmicu u svoju korist”, kazao je Mulalić.

Željo će danas očistiti snijeg sa terena pa će biti zanimljivo vidjeti u kakvom stanju će travnjak dočekati večerašnji duel. Južna tribina bit će zatvorena zbog snijega, a vjerni Manijaci će tim bodriti sa istoka. Očekuje se dolazak i gostujućih navijača.

Posljednji zvanični susret Zvijezda i Željo su odigrali u Gradačcu 25. aprila 2015. godine kada je Željo slavio sa 2:1.

Večerašnja utakmica igra se od 18:00 sati uz TV prijenos na Areni Sport. Glavni sudija je Dragan Kesić iz Gradiške.

Parovi 1/4 finala Kupa BiH:

Željezničar – Zvijezda (18:00 sati, Arena Sport)

Tuzla City – Rudar Prijedor (srijeda, 13:00 sati, Arena Sport)

Radnik – Zrinjski (srijeda, 16:00 sati, Arena Sport)

Sloga Meridian – Velež (srijeda, 18:30 sati, Arena Sport)

Revanš susreti igraju se 15. marta.

(Reprezentacija.ba)