Nova medalja na Svjetskom prvenstvu za Hrvatsku definitivno je prevagnula da se u Zagrebu konačno donese odluka o izgradnji novog stadiona.

Navodno je preko 200 miliona KM potrošeno na renoviranje dotrajalog Maksimira, a Dinamo i hrvatska reprezentacija još uvijek nemaju stadion ni blizu kakav zaslužuju sa svojim rezultatima.

Grad Zagreb na neki će način sigurno odati počast nedavno preminulom Miroslavu Ćiri Blaževiću, najavio je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Gostujući u emisiji Tomašević je pričao i o gradskom stadionu. Rekao je kako postoje određene inicijative, mada još uvijek neslužbene, da se novi stadion jednom kada i ako se izgradi, nosi ime po „treneru svih trenera“ Miroslavu Ćiri Blaževiću.

– Zagreb bi trebao obilježiti doprinos koji je Ćiro dao zagrebačkom i hrvatskom fudbalu. Ako se radi o imenima ulica ili slično, procedura je složena. Treba prvo ime dodati u Fond imena, zatim naći ulicu i mjesto koje je prikladno, a i obitelj se mora složiti s time – rekao je Tomašević i dodao:

– Nekoliko inicijativa je već najaveljno pa ćemo unutar Gradske skupštine razgovarati o tome s koalicijskim partnerima. Stigao je i prijedlog da se stadion nazove po Ćiri, ali pitanje je takvo da prvo treba srušiti postojeći i izgraditi novi stadion – zaključio je gradonačelnik Zagreba. 

Da li je ovo smjernica i za Travnik, da možda promijene ime stadiona Pirota u stadion Miroslav Ćiro Blažević?

(Reprezentacija.ba)