Višća otkriva da ne želi mijenjati klub

Edin Višća (25) je zbog odličnih partija u klubu i reprezentaciji u sezoni 2014. / 2015. odabran za najboljeg bh. fudbalera prema izboru Reprezentacija.ba portala.

Naš reprezentativac je i ove sezone u dobroj formi u svom Istanbulu BB, koji se kolo prije kraja polusezone nalazi na četvrtom mjestu, sa isto bodova koliko ima i trećeplasirani Galatasaray.

– Hvala Bogu ide mi dobro. Do sada sam postigao šest golova i napravio tri asistencije. Važnije od toga je da se nalazimo u samom vrhu, na četvrtom mjestu. Naš cilj je ponovo izlazak na europsku scenu. Takve uslove su pred nas postavili i čelnici kluba. – govori Edin Višća za Avazov Sport.

Dobre igre Višći su otvorile vrata i drugih klubova, no on ne razmišlja o promjeni sredine.

– Nema potrebe za tim. Potpisao sam novi ugovor, nakon što sam jedan već odradio. Meni je lijepo u sadašnjem klubu. Igram stalno, postižemo dobre rezutlate i nemam razloga da razmišljam o nekoj drugoj sredini. – kategoričan je Višća koji otkriva da ne zna da li je za njega bilo ponuda drugih klubova.

Basaksehir-Eskisehirspor 2-1

Posted by Edin Višća on Tuesday, 22 December 2015

Neplasman na Euro 2016 boli i Edina Višću.

– Biće nam još teže u ljeto naredne godine, kada budemo gledali utakmice Eura 2016. Sada je vrijeme da povućemo crtu i da se svi zapitamo zašto nismo uspjeli. Prvi ja, pa onda svi drugi. Trebamo iz ove situacije izaći jači. Brzo će jesen i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Do tada se moramo konsolidovati i probati napraviti dobar rezultat i ponovo otići na jedno veliko prvenstvo. – zaključuje Edin Višća u razgovoru za Avazov Sport.

(Repreznetacija.ba)