Faruk Hadžibegić, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, putem video snimaka odgovara na pitanja navijača.

Ostajemo u Zenici:

“Gdje ćemo trenirati odlučuje Izvršni odbor. Mi smo uputili želju da imamo najbolje uslove, trenutno je to u Zenici, tamo nam je kamp i mislim da ćemo ostati u Zenici.”

O menadžerima igrača:

“Menadžeri su sastavni dio sporta. Ne možete zabraniti kontakt menadžera sa svojim igračem. Svaki igrač sad ima svog menadžera. Što se mene tiče ta solucija ne postoji, i do ovog momenta se niko nije javio kao menadžer nekog igrača da bi urgirao za njega da igra ili da dođe u reprezentaciju. Ako dođe do toga ja ću znati odgovoriti jer interes reprezentacije je totalno druga stvar od interesa menadžera.”

O Miralemu Pjaniću:

“Žao mi je što je Pjanić dobio tešku povredu. Zadnja informacija je od jučer, najmanje je četiri nedjelje pod liječničkom kontrolom. Žao mi ga je. Miralema je dosta teško i zamijeniti. Međutim, s obzirom da je još friško, ja bih razmislio da ne bude još neka nova povreda, u svakom slučaju imamo igrača koji mogu da zamijene Miralema Pjanića.”

O igračima iz Premijer lige BiH:

“Ja sam najavio da ću otvoriti vrata našoj ligi. Mišljenja sam da bez domaće lige nema domaće reprezentacije. I zbog ambijenta, imamo i dobrih talenata i dobrih igrača. Međutim, ovo nije nikakav angažman prema bilo kakvom igraču, oni moraju da zasluže poziv u reprezentaciju. Ponudio sam saradnju i ako se ukaže minimalna prilika ja ću je iskoristiti.”

O novim igračima:

“Da li će biti novih imena, ja bih želio. Jedino što mogu potvrditi u ovom momentu je da je Huseinbašić u s kojim smo obavili razgovore vrlo blizu odluke. Imali smo pozitivan odgovor od Tahirovića koji je pristao da igra za našu reprezentaciju i pored ponuda drugih selekcija. To su dva najbliža imena za selekciju BiH.”

O Gigoviću:

“On je na listi mladih igrača na kojima ćemo obratiti pažnju. Što neće biti na prvim pripremama, ne možemo svima dati u isto vrijeme priliku, sad smo se odlučili sa Huseinbašića i Tahirovića, Gigović je sigurno sljedeći kojeg ćemo gledati.”

O Erminu Bičakčiću:

“Vidio sam da je ušao u zadnjoj utakmici. Dolazi poslije duže pauze zbog povrede. Drago mi je da se vraća na teren. Obratit ćemo pažnju na njega. nama za svaku utakmicu trebaju 100 posto spremni. On se može osjećati kao reprezentativac BiH.”

(Reprezentacija.ba)