Općina Centar Sarajevo raspisala je javni poziv za dodjelu sredstava iz granta za sufinansiranje odlaska mladih sportista sa područja ove lokalne zajednice na internacionalna takmičenja.

Javni poziv je objavljen na web stranici Općine Centar i ostaje otvoren tokom cijele godine, odnosno do utroška finansijskih sredstava za ovu namjenu.

Pravo prijavljivanja mogu ostvariti mladi državljani Bosne i Hercegovine starosne dobi od 12 do 35 godina starosti koji imaju prebivalište na području općine Centar, a koji se pripremaju i učestvuju na organizovanim internacionalnim sportskim takmičenjima.

Podnosilac zahtjeva može ostvariti pravo na dodjelu sredstava dva puta u toku kalendarske godine za odlazak na dva različita internacionalna takmičenja.

Iznosi nepovratnih sredstava koji se mogu dodijeliti su: do 300 maraka za odlazak na takmičenja u zemlje regiona (Albanija, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Slovenija i Srbija); do 400 maraka za troškove odlaska na takmičenje u zemlje evropskog kontinenta, izuzev zemalja prethodno navedenih; do 500 maraka za troškove odlaska na takmičenje izvan evropskog kontinenta i do 800 maraka za troškove odlaska na olimpijske i paraolimpijske igre.

Zahtjev sa dokumentacijom se podnosi Službi za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport – Odsjek za kulturu i sport elektronskim putem mail adrese sport@centar.ba  ili putem protokola Općine Centar Sarajevo, ulica Mis Irbina br. 1.

Za sve dodatne informacije zainteresovana lica mogu pozvati broj telefona 033/562-384.

Više informacija vezanih za Javni poziv, kao i zahtjev za odlazak na sportsko takmičenje možete pronaći na sljedećem linku: https://bit.ly/3E7TpgHZahtjev za podnošenje prijave dostupan je također na web stranici Općine Centar: https://bit.ly/3EbO08K

(Reprezentacija.ba)