Mario Vrančić (33) nije u planovima Rijeke za drugi dio sezone. Iako je stigao kao veliko pojačanje, Sergej Jakirović je dolaskom na Rujevicu procijenio kako mu bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine nije potreban te mu je, kao još desetorici fudbalera, poručio da mogu tražiti novu sredinu.

Danas kada je za Rijeku prošlost, brojni klubovi bi rado da dovedu 33-godišnjeg veznjaka, a među zainteresovanima je i Sarajevo s čijom je direktoricom Ajlom Alimanović već u nekoliko navrata razgovarao.

Igrač koji ima iskustvo igranja u engleskom Premiershipu i Bundesligi bi svakako donio sigurnost i iskustvo u veznu liniju, a iako nije rekao “ne” čelnicima tima sa Koševa, transfer je još uvijek daleko od realizacije.

Kako saznajemo, jednim dijelom problem pravi i komplicirani ugovor koji Vrančić ima sa Stoke Cityjem prema kojem ne smije dva puta na posudbu.

Da li je spreman da se odrekne bogatog ugovora koji ima sa Stokeom, nije poznato, ali jeste da povratak u ovaj klub za njega nije opcija. Ugovor Vrančića sa engleskim klubom inače “veže” do ljeta ove godine.

Sarajevo je ove zime dovelo nekoliko pojačanja kao što su Renan Oliveira, Giorgi Guliashvili, Almedin Ziljkić, Slaviša Radović, Ilija Martinović…

(Reprezentacija.ba)