Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine nije se uspjela plasirati među 16 najboljih reprezentacija svijeta.

Naš tim poražen je sa 3:1 od selekcije Švedske, a najbolji bh. teniser Damir Džumhur prokomentarisao je za N1 nastup bh. tenisera u Štokholmu.

“Šta reći osim da ostaje žal što nismo napravili iskorak i otišli među 16 najboljih reprezentacija svijeta. Ipak, opet nekako Šveđani su odigrali fantastično singlove. Bili su na svom najvišem nivou i odigrali su kako treba za prolaz dalje”, rekao je Džumhur, a potom dodao:

“Mislim da ne možemo kriviti sebe, jednostavno uslovi u kojima smo igrali su definitivno bili njima naklonjeni, oni su ih birali i Štokholm je mjesto gdje braća Ymer igraju fenomenalno. Prave velike rezultate i velike pobjede i sve što mogu reći jeste da je teško nakon poraza”

Osvrnuo se Damir i na budućnost našeg tima.

“Ova reprezentacija će imati još šansi. Mislim da trebamo biti ponosni jedni na druge, na cijeli tim. Na sve rezultate koje smo napravili i želim se zahvaliti svim navijačima koji su došli ovdje i podržavali nas. Bila je sjajna atmosfera i žao nam je i zbog njih što nismo prošli dalje. Ipak, nadam se da ćemo ponovo imati priliku igrati ovakav jedan meč za prolazak među 16 najboljih selekcija svijeta i ova reprezentacija to zaslužuje”, zaključio je Džumhur u razgovoru za N1.

(Reprezentacija.ba)