FK Željezničar uspio je zadržati većinu svojih igrača za narednu polusezonu, a klub se sada okreće dovođenju pojačanja.

Transfer rokovi su u Europi mahom završeni, a nakon dobrih rezultata u prvoj polusezoni, ali i činjenice da se klub stabilizirao, mnogo igrača pokušava naći svoje mjesto na Grbavici.

U Želji prioritetno traže dodatna napadačka rješenja. Reprezentacija.ba portal saznaje kako je blizu Grbavice napadač Olimpijakosa Denis Alijagić (19).

Ovaj 1,88 m visoki centarfor ranije je nastupao za omladinske selekcije BiH, sve do U19 reprezentacije, kada počinje igrati za Češku. U Češkoj je igrao i za U21 reprezentaciju.

Najbolje rezultate je imao u U17 BiH gdje je u sedam utakmica postigao pet pogodaka.

Dijete je Slavie Prag, a upravo je iz ovog kluba prošle godine prešao u Olimpijakos, gdje trenutno igra za drugi tim. Ove sezone je u odgovarajućem takmičenju u sedam utakmica zabio tri gola. Odličnu golgetersku formu imao je i drugoj i trećoj češkoj ligi – u 14 utakmica 11 golova, odnosno u 11 utakmica 12 golova.

Kako saznajemo dobio je korektnu ponudu od Željezničara, a i sam igrač i klub su saglasni da dođe na Grbavicu, tako da dodatnih prepreka ne bi trebalo da bude. Navodno, čeka se još samo formalizacija od strane njegove agencije.

Alijagić bi na Grbavicu trebao doći kao posuđen igrač.

Denis je rođen u Pragu, otac mu je Bosanac, majka Čehinja.

(Reprezentacija.ba)