Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković objavio je na svom privatnom profilu na društvenim mrežama da se u Turskoj sastao sa Farukom Hadžibegićem i Zvjezdanom Misimovićem.

Iako vijest nije objavljena na zvaničnim kanalima FS BiH, predsjednik tvrdi da se radi o radnoj večeri na temu aktuelnosti u A reprezentaciji BiH.

“Približava se mart i početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Već sam ranije isticao da smo na žrijebu dobili grupu po mjeri i da imamo realne šanse da izborimo prvi istorijski plasman na EURO.

Kažu da je dobar plan pola odrađenog posla. Zato sam na današnjoj radnoj večeri razgovarao sa selektorom Farukom Hadžibegićem, direktorom A reprezentacije Zvjezdanom Misimovićem i savjetnikom Markom Miličićem o planovima za predstojeći period, sa akcentom na kvalifikacione utakmice.

Dobio sam informacije iz prve ruke od selektora i direktora o stanju naših reprezentativaca, aktuelnostima oko potencijalnih debitanata i svim ostalim aktivnostima vezanim za “A” selekciju.

Drago mi je što kod svih vidim optimizam i zaista vjerujemo da sledeće godine možemo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, što bi, ponoviću još jednom, bio istorijski rezultat.” objavio je Zeljković.

Nema informacija zašto je ova radna večera održana baš u Turskoj, ali se pretpostavlja kako predstavnici FS BiH tamo prate pripreme nekih klubova i igrača.

Večera je održana u mjestu Serik u Antaliji.

(Reprezentacija.ba)