Danima se špekulisalo o tome gdje će Dennis Hadžikadunić nastaviti karijeru. Posudba iz Rostova u Malmo se za bh. fudbalera pokazala kao odličan potez, u Švedskoj je za proteklu sezonu proglašen i najboljim defanzivcem, a to je, očekivano, na kraju rezultiralo interesom brojnih klubova.

Feyenoord, Schalke, Bešiktaš…, samo su neki koji su u proteklom periodu bacili oko na 24-godišnjaka, ali zov LaLige, jedne od najjačih na svijetu, bio je suviše dobar da bi se propustio odazvati. Na kraju je potpisao za Mallorcu u čijoj će svlačionici imati priliku pričati i na ‘našem’ jeziku. Od ranije su tamo Predrag Rajković i Matija Nastasić, nekadašnji saigrač Edina Džeke u Manchester Cityju i Seada Kolašinca u Schalkeu, koji su mu odmah priskočili u pomoć.

Kazao je to Hadžikadunić i u razgovoru za Reprezentacija.ba portal otkrivajući i šta je presudilo da se među brojnim ponudama odluči baš za Mallorcu.

– Mediji su me u proteklom periodu selili u brojne klubove. Pisalo se svašta, nešto je bilo istina, nešto nije… Zašto baš Mallorca? Razgovarajući sa njihovim čelnicima, osjetio sam da me baš žele i da vjeruju u mene, na kraju su bili i najkonkretniji, a opet nije se ni teško odlučiti. Ipak je to Španija – priča nam Hadžikadunić. 

Za Hadžikadunića je ovo ujedno i transfer karijere. Ujedno je i jedini reprezentativac u jakom španskom prvenstvu. 

– Ovo je baš iskorak i veliki izazov za mene. Igrat ću protiv najboljih. Barcelona, Real Madrid, Atletico…, jedva čekam utakmice protiv takvih klubova, a i Mallorca sama po sebi je idealna za život. Bit će lijepa promjena nakon hladne Rusije, kroz smiješak dodaje 191 centimetar visoki bh. defanzivac. 

Neće Hadžikaduniću biti teško ni da se prilagodi na novu sredinu.

 Ima nekoliko fudbalera s naših prostora, tačnije Rajković, pa Nastasić… Naravno da je puno bolje kada imaš nekoga ‘svog’ u klubu, pomažu mi dosta, a i njima je drago što sam tu. Dosta stvari su mi već ispričali o klubu, ligi…

Nakon transfera dobio je i brojne čestitke. Javili su mu se i reprezentativci, a kroz razgovor dotakao se i novog selektora Faruka Hadžibegića za kojeg je, kaže, od oca čuo mnogo toga.

– Mislim da je Hadžibegić dobar trener i da zajedno s njim možemo nastaviti tamo gdje smo se stali, a to je bilježiti dobre rezultate. Čekaju nas kvalifikacije, u grupi ima dobrih selekcija, međutim moramo gledati sebe. Ako mi budemo na pravom nivou, čega se bojati? San mi je otići sa Bosnom i Hercegovinom na veliko takmičenje, poručio je Hadžikadunić na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal.

(Reprezentacija.ba)