Denis Huseinbašić (21) govorio je za njemačke medije o mogućem igranju za Bosnu i Hercegovini.

Huseinbašić je pred početak ove sezone stigao u Koln iz četvrte njemačke lige, ali se veoma brzo prilagodio te se ustalio u startnoj postavi Bundesligaša.

Denis je nedavno debitovao i za U21 Njemačku, ali još uvijek može igrati za BiH. Za njemački Express je potvrdio da je razgovarao sa direktorom naše selekcije Zvjezdanom Misimovićem.

“Razgovarali smo. Da li ću igrati za BiH, ostaje da se vidi. BiH je domovina mojih roditelja. Tamo sam išao svake godine kao dijete. Ja sam pola Nijemac, a pola Bosanac. Govorim bosanski i odrastao sam u toj kulturi. BiH mi je mnogo važna. Promjena reprezentacije je još uvijek moguća u ovom trenutku. Radi se i o sportskoj perspektivi, pa ću o tome odlučiti smireno”, rekao je veznjak za njemački Express.

Zanimljivo da Denis na ruci ima istetoviranu poruku na našem jeziku “Samo dalje”. Nijemce je zanimalo šta za njega predstavlja spomenuta tetovaža.

“Tačno. Na bosanskom se kaže ‘Samo dalje’. To je bosanski jezik i kaže da se treba nastaviti uprkos svemu. Roditelji su me učili o tome, pogotovo kad stvari ne idu dobro. Zato su mi bitne ove riječi, pa zbog toga i ta tetovaža.”

Inače, Denis je ove sezone odigrao 14 utakmica u svim takmičenjima za Koln, zabio tri gola te dva puta asistirao.

Zvjezdan Misimović: Sve je ok oko Denisa, već je predao za pasoš BiH

(Reprezentacija.ba)