BiH sa tri predstavnika u Ligi Šampiona

Danas će u Nyonu sa početkom od 12 sati biti obavljen žrijeb parova osmine finala Lige Šampiona u okviru čega će našu reprezentaciju predstavljati tri fudbalera.

Plasman među 16 najboljih u Europi su sa svojim timovima izborili Edin Džeko i Miralem Pjanić sa Romom, te Asmir Begović sa ekipom Chelsea.

Džeko i Pjanić su u grupnoj fazi Lige Šampiona postigli po dva gola, a pogađali su u utakmicama protiv Bayera i Barcelone.

Pomenimo i to da je naš potencijalni reprezentativac Danijel Milićević sa Gentom također izborio plasman u osminu finala.

Prema pravilniku takmičenja, u osmini finala se ne mogu sastati klubovi iz istih zemalja, kao ni oni koji su bili u istoj grupi.

Dodatak ovim standardnim pravilima je zabrana duela između ruskih i ukrajinskih predstavnika zbog političkih razloga, tako da neće doći do susreta Zenit – Dinamo Kijev.

Moguć duel naših reprezentativaca

Londonski Chelsea se nalazi u prvom šeširu, dok je momčad Rome smještena u drugi šešir. Tako bi se voljom žrijeba moglo desiti da se Roma i Chelsea sastanu zajedno već u osmini finala.

Prvi šešir: Barcelona, Real Madrid, Atletiko Madrid, Bayern, Wolfsburg, Manchester City, Chelsea i Zenit.

Drugi šešir: Juventus, Roma, Arsenal, PSG, PSV, Benfica, Dinamo Kijev i Gent.

Ekipa Chelsea može igrati protiv PSG-a, PSV-a, Benfice, Juventusa, Rome ili Genta.

Roma se može sastati sa ekipama Real Madrida, Wolfsburga, Atletica, Manchester Citya, Bayerna, Chelsea i Zenita.

Prvi mečevi osmine finala Lige Šampiona su na rasporedu 16. i 17. februara, a revanši sedam dana kasnije.

(Reprezentacija.ba)