Argentina i Francuska u nedjelju od 16,00 sati igraju veliko finale Mundijala u Kataru.

Tim povodom održana je press konferencija Argentine, a prisutnim novinarima su se obratili selektor Lionel Scaloni te golman Emiliano Martinez.

“Ovo su prekrasni trenuci koje moramo iskoristiti. Važan je put koji smo stigli do finala, zadovoljstvo koje smo imali sa ovim igračima. Uvjeren sam da kada se zabavljamo stvari imaju potpuno drugačiji okus i drugačije ih doživljavamo. Bliži nam se velika utakmica, ali sve trenutke do njenog početka moramo pohraniti u svojim glavama”, kazao je Scaloni.

U medijim se finale Argentine i Francuske najavljuje kao duel dva saigrača iz PSG-a, Lionela Messija i Kyliana Mbappea.

“Finale je više od obračuna Messi-Mbappe. Obje reprezentacije imaju i drugo oružje, druge igrače koji mogu napraviti razliku. Za zaustavljanje Mbappea potreban je timski rad. On je jedan od najboljih igrača na svijetu, a bit će samo bolji”, ističe Scaloni i osvrće se na veliku podršku koju će Argentinci imati u finalu.

“Emocije su dio naše kulture, sve što možete iskusiti u Argentini. Imamo najbolje navijače na svijetu. Nadaju se kako ćemo ih usrećiti. Fudbal je sport, ali u Argentini je to mnogo više od sporta.”

Golman argentinske selekcije Emiliano Martinez smatra da su njegovi saigrači i on napredovali iz utakmice u utakmicu.

“Znamo da je to ludo. Krenuli smo porazom od Saudijske Arabije i to je bio hladan tuš. Ipak, kako su utakmice odmicale, tako smo i mi napredovali. Završili smo kao prvi u grupi. Zatim smo se patili u osmini finala protiv Australije, a Nizozemsku smo prošli nakon penala. Na kraju u polufinalu bili bolji od Hrvatske. Bio je to težak put”, rekao je Martinez i kratko prokomentarisao nastupe Messija:

“Vidim Messija sretnog. Napravio je korak naprijed u odnosu na Copa Americu koju smo lani osvojili. Fizički i fudbalski, teško je da bi mogao biti bolji. Pun je želje”.

(Reprezentacija.ba)