Husref Musemić je bez angažmana otkako se u aprilu razišao sa Tuzla Cityjem. Ime proslavljenog našeg stručnjaka u proteklom periodu najviše se povezivalo sa Sarajevom, klubom čija je pojedinačno najtrofejnija legenda ako se u obzir uzmu trofeji koje je kao igrač i trener osvojio na Koševu.

Nema sumnje da bi njegov povratak na Koševo donio mir među navijačima, ali na kraju će se ispostavit će se da 61-godišnjak nije imao uopšte kontakt sa Ismirom Mirvićem. Barem tako kaže. Vagalo se između Roberta Prosinečkog i Mirze Varešanovića.

– Da li je Sarajevo napravilo pravi izbor sa Mirzom ili ne, to će pokazati vrijeme, ne mogu ja o tome govoriti. Ako su se odlučili za njega vjerovatno su uvjereni da je on taj koji može stvari pokrenuti u pravom smjeru. Nije bajna situacija, puno je problema, ali, eto, nadam se kao navijač da dolaze bolji dani – kaže Husref Musemić na početku razgovora za Reprezentacija.ba portal. 

Po kuloarima se priča da Musemić neće još dugo biti bez posla. Za njegove usluge se navodno interesuje Igman iz Konjica.

– Već mjesecima sam bez angažmana, koliko će još tako biti, ne znam. Nisam pretjerano ni opterećen s tim, iako, naravno, volim da radim. Odmorio sam se… Igman? Pa, bilo je nekog kontakta, ali ništa još ozbiljno u toj mjeri da bih mogao više na tu temu.

Razgovor smo potom usmjerili ka Svjetskom prvenstvu. Priznaje da nije očekivao da će Mundijal u Kataru biti tako kvalitetan.

– Prvi put se igra u ovom formatu, nisam očekivao baš da će biti ovako kvalitetno, ipak su mnogi igrači došli umorni… Ali, eto, pokazalo se zašto Svjetsko prvenstvo nosi toliku težinu. Mogli smo vidjeti dobrih utakmica, iznenađenja…, jednostavno uvjerili smo se da danas svi znaju igraju fudbal. Argentina i Francuska su zasluženo na kraju u finalu. Pogotovo su se pokazali Argentinci, baš su se digli i dobro formu tempirali.

Susjednoj Hrvatskoj preostaje borba za treće mjesto. Dotakao se i Srbije.

– O kvaliteti Hrvatske ne treba trošiti riječi, ali vidjelo se da su se potrošili u prethodnim utakmicama kroz produžetke i penale. Puno je to emotivno. Protiv Argentine je bio evidentan taj nedostatak energije i snage i to je jedan od ključnih razloga zašto na kraju nisu odigrali kako znaju. Srbija? Unazadila ih je utakmica s Kamerunom koja je, po meni, bila ključna. Neke stvari se nisu poklopile, zaključio je Musemić na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal. 

(Reprezentacija.ba)