Slovenački stručnjak Matjaž Kek za Index.hr pisao je komentar utakmice Argentina – Hrvatska.

Kako kaže nije vrijeme za dežurne kritičare, ali je ukratko pronašao razloge poraza Hrvatske 3:0 u polufinalu Svjetskog prvenstva.

“Ključ poraza Hrvatske u tome je što je momčad Zlatka Dalića napravila samo osam prekršaja protiv momčadi čiji je glavni forte agresija. To je puno premalo. Argentina nije odigrala neku spektakularnu utakmicu, ali je pobijedila na račun agresije i energije. Hrvatska u tom segmentu nije bila na visini.

Previše je bilo ležernosti, previše grešaka u pas igri, da bi se mogla dobiti ekipa kao što je Argentina. Ipak, za Hrvatsku prvenstvo nije gotovo, u subotu je čeka utakmica za broncu i stručni stožer sad treba napraviti sve da smiri momčad i pripremi je za susret za treće mjesto. Biti treći na svijetu je velika stvar. 

Ovaj stručni stožer i igrači su puno toga prošli, puno lijepih i puno ružnih trenutaka. Bilo je tu puno sreće i puno razočaranja. Sve je to dio sporta i sad ne treba očajavati. Hrvatska je i dalje na prvenstvu. Kako u životu tako i u sportu, razočaranja su sastavni dio, i od toga ne treba bježati.” napisao je između ostalog Kek.

(Reprezentacija.ba)