Jedan od klubova koji je u potrazi za novim trenerom je Tuzla City. Krajem prošlog mjeseca ovaj premijerligaš je objavio da se rastaje sa iskusnim Draganom Jovićem koji je primoran slušati ljekarske upute i mirovati, a od tada već uveliko se špekuliše ko bi mogao doći na njegovo mjesto.

Tuzlaci žele trenera s reputacijom, trenera sa iskustvom i koji iza sebe ima uspjeh, a jedan od onih koji se navodno nalazi na listi želja je Feđa Dudić koji je slobodan nakon što se nedavno razišao sa Sarajevom. Tragom tih informacija kontaktirali smo 39-godišnjeg stručnjaka. Nije ih ni potvrdio ni demantovao.

– Preuzimam li u Tuzla City? Ma, ne bih ništa o tome, barem ne u ovom trenutku, vidjet ćemo… Sve što kažem može se krivo protumačiti – kratko je kazao Dudić za Reprezentacija.ba portal.

Prije “avanture” u Sarajevu, podsjetimo da je Dudić bilježio sjajne rezultate s Veležom s kojim je nakon mnogo godina, prvo izašao u Evropu, a onda i osvojio Kup Bosne i Hercegovine. U finalu je pobijedio upravo bordo tim.

Tuzla City je, s druge strane, na pauzu otišao sa osmog mjesta i 21 bodom na kontu.

(Reprezentacija.ba)