Čelnici Fudbalskog saveza Njemačke održali su sastanak na kojem su razgovarali o razlozima katastrofalnog nastupa ove selekcije na SP u Kataru.

Njemačka je eliminisana u grupnoj fazi, a Bild prenosi da su predsjednik Saveza Benrd Neuendorf te potpredsjednik Hans-Joachim Watzke zaključili da je “krivac” neuspjeha atmosfera koju su napravili igrači zajedno sa svojim suprugama.

Naime, supruge njemačkih reprezentativaca su često objavljivale fotografije na društvenim mrežama iz bazena, a fudbaleri su zabavljali djecu te nisu bili fokusirani na treninge i nastupe na šampionatu.

Bild tvrdi da su reprezentativci Njemačke nakon remija protiv Španije pozvali svoje supruge i djevojke da zajedno s njima borave u hotelskom odmaralištu i to uoči ključne utakmice sa Kostarikom.

Navodno, selektor Hansi Flick bio je ogorčen što su čelnici Saveza dopustili da supruge borave zajedno sa igračima tokom turnira.

Podsjećanja radi, Njemačka je u grupi sa Španijom, Japanom i Kostarikom zauzela tek treće mjesto i ostala bez plasmana u osminu finala.

(Reprezentacija.ba)