Hoffenheim bez domaće pobjede ove sezone

Posljednjeplasirana momčad njemačke Bundeslige nakon 15 odigranih kola je Hoffenheim sa svega jednom ostvarenom pobjedom u dosadašnjem dijelu takmičenja.

Defanzivac Hoffenheima i bh. reprezentativac Ermin Bičakčić (25) u izjavi za “Bild” kazao je da čvrsto vjeruje u pozitivan rezultat kada je u pitanju naredni meč protiv Hannovera.

Njegov tim se trenutno bori za opstanak. Bičakčić je samouvjeren i bez dlake na jeziku poručuje da je spreman na maksimalnu borbu.

“Naravno da sam spreman, jer da nisam ostavio bih kopačke i otišao se opuštati u nekom wellness centru. Svi smo spremni i svjesni situacije u kojoj se nalazimo”, izjavio je Bičakčić na početku razgovora za njemački list Bild.

“Imamo m… da pokažemo svoj kvalitet u ovako teškoj situaciji. Motiva mora biti kako bi maksimalnom borbom savladali protivnika”, uvjeren je Bičakčić koji dodaje:

“Moji uzori nisu uzalud Muhammad Ali i Mike Tyson. Moramo se boriti do kraja. Tu je moj životni primjer kada sam stigao u Njemačku kao izbjeglica iz Bosne i Hercegovine i radio naporno kako bi postao nogometaš”.

Ekipa Hoffenheima u dosadašnjem dijelu takmičenja još uvijek nema domaće pobjede. Ostvarili su samo jednu gostujuću pobjedu i imaju 10 osvojenih bodova.

Hoffenheim – Hannover / Danas u 15,30 sati

(Reprezentacija.ba)