Reprezentacija Srbije danas je remizirala sa Kamerunom 3:3. Srbi su imali prednost od 3:1, a velike zamjerke na selektora Dragana Stojkovića Piksija imao je bivši igrač Želje, Rade Bogdanović.

Rade Bogdanović je stručni komentator u emisiji RTS-a u Srbiji za Svjetsko prvenstvo, a nakon meča obrušio se na Piksija.

“Mi smo danas odigrali utakmicu, a da nismo imali selektora na klupi. Nikada nisam vidio da neko lošije vodi utakmicu na tako velikom takmičenju kao Dragan Stojković danas”, kazao je Bogdanović i dodao:

“Užasno, jednostavno užasno. Da vi kod rezultata 3:1 kad vam se ekipa vratila na kraju prvog poluvremena s dva gola postignete i treći i imate dva gola prednosti i onda pustite njih petoricu na visoki presing, da deset minuta ne znate ko gdje udara. Kao trener na klupi vi prosto morate da razmišljate da imate 3:1 vodstvo da se malo vratiš i spustiš loptu, fizička forma nije dobra što je kukao protiv Brazila na te stvari.”.

“Moj ljubimac, njega obožavam, mali Pavlović se povrijedi i njegovim izlaskom je nastupio potom. Pa, te izmjene koje je pravio života mi bavit će se ljudi sportom i ovom utakmicom naveliko sigurno, ali niko neće ući u glavu šta je čovjek htio time da uradi”.

Nekadašnji igrač Želje, Atletico Madrida i Werder Bremena poznat je po svojim otvorenim i konkretnim izjava kada je u pitanju fudbal, a ovaj put nije zaobišao ni legendu jugoslovenskog fudbala.

Srbija nakon dva kola ima samo jedan bod i u posljednjem kolu morat će savladati Švicarsku ukoliko žele u 1/8 finala.

(Reprezentacija.ba)