GOŠK iz Gabele superiorno juriša ka povratku u Premijer ligu BiH. Nakon prvog dijela sezone drže prvo mjesto sa 12 bodova prednosti.

Na klupu GOŠK-a na početku sezone imenovan je Denis Ćorić (44). Ćorić je na 21 utakmici ostvario 19 pobjeda, jedan remi i jedan poraz. Ima čak 10 uzastopnih pobjeda.

Ćorić će sa Gabeljanima naredne sezone sasvim sigurno igrati Premijer ligu BiH, a mladog trenera sinoć je hvalio Zdravko Mamić na večeri koju je organizovao GOŠK u čast jesenje titule.

“Vojska je slijedila Ćiru kao što vi slijedite vašeg trenera. Vaš trener Ćorić je lider, humanista, ima znanje… Gledao sam puno vaših utakmica i vidio kako i na koji način ostvarujete pobjede, te vidio vaše zajedništvo. Vidio sam to i večeras kada je on primao priznanje, vi ste svi ustali i rekli ‘mi smo svi Ćorić, mi smo svi GOŠK’. Nemojte to nikada zaboraviti“, riječi su Mamića.

Denis Ćorić je radio u omladinskom pogonu Širokog Brijega kao trener, potom kao asistent u prvom timu, a nakon toga je preuzeo Posušje u 1. ligi Federacije BiH. Napravio je sjajan posao i Posušje uveo u Premijer ligu BiH. Ipak, nešto lošiji start u PL BiH bio je dovoljan da podnese ostavku na klupi Posušja.

(Reprezentacija.ba)