KoÅ¡arkaÅ¡ka reprezentacija BiH poražena je od Francuske sa 92:56, a nakon meÄa govorio je selektor Adis Bećiragić.

“ÄŒestitam Francuskoj, igrali su dosta dobro, a promijenili su naÄin igre u odnosu na pobjedu nad Litvanijom i Eurobasket. Igrali su agresivnije i mi nismo mogli da odgovorimo na to. Natjerali su nas da izgubimo 24 lopte i to je najveća razlika izmeÄ‘u ova dva tima. Nismo mogli niÅ¡ta da organiziramo u napadu. Nedostajalo nam je sedam igraÄa, a kada pogledamo ove dvije utakmice – sretni smo Å¡to smo mogli dati Å¡ansu mladim igraÄima koji su budućnost naÅ¡eg tima.”

“Kada pogledamo obje utakmice, ja sam jako zadovoljan i svi smo zadovoljni onim Å¡to smo vidjeli, pogotovo nakon onog Å¡to se desilo ovih dana, a to je nedostatak Halilovića, Sulejmanovića, zatim Atića i na kraju ÄŒampare i Robersona”, kazao je Bećiragić i dodao:

“Ja sam jako zadovoljan i mislim da smo otvorili vrata jednoj novoj selekciji, a postoji mogućnost da u kratkom periodu zamijenimo ove starije igraÄe s nekim mlaÄ‘im. Generalno, ja sam zadovoljan.”

Najefikasniji u redovima našeg tima, ali i na cijelom susretu bio je Kamenjaš sa 20 poena.

BiH naredna dva meÄa igra u februaru, a Zmajevima su potrebne pobjede nad Crnom Gorom (19 ili viÅ¡e poena razlike) i MaÄ‘arskom za plasman na Svjetsko prvenstvo.

(Reprezentacija.ba)