Košarkaška reprezentacija BiH poražena je od Francuske sa 92:56, a nakon meča govorio je selektor Adis Bećiragić.

“Čestitam Francuskoj, igrali su dosta dobro, a promijenili su način igre u odnosu na pobjedu nad Litvanijom i Eurobasket. Igrali su agresivnije i mi nismo mogli da odgovorimo na to. Natjerali su nas da izgubimo 24 lopte i to je najveća razlika između ova dva tima. Nismo mogli ništa da organiziramo u napadu. Nedostajalo nam je sedam igrača, a kada pogledamo ove dvije utakmice – sretni smo što smo mogli dati šansu mladim igračima koji su budućnost našeg tima.”

“Kada pogledamo obje utakmice, ja sam jako zadovoljan i svi smo zadovoljni onim što smo vidjeli, pogotovo nakon onog što se desilo ovih dana, a to je nedostatak Halilovića, Sulejmanovića, zatim Atića i na kraju Čampare i Robersona”, kazao je Bećiragić i dodao:

“Ja sam jako zadovoljan i mislim da smo otvorili vrata jednoj novoj selekciji, a postoji mogućnost da u kratkom periodu zamijenimo ove starije igrače s nekim mlađim. Generalno, ja sam zadovoljan.”

Najefikasniji u redovima našeg tima, ali i na cijelom susretu bio je Kamenjaš sa 20 poena.

BiH naredna dva meča igra u februaru, a Zmajevima su potrebne pobjede nad Crnom Gorom (19 ili više poena razlike) i Mađarskom za plasman na Svjetsko prvenstvo.

(Reprezentacija.ba)