U novoj emisiji “Top gol by Baho” gosti su bili dugogodišnji poznati bh. sportski novinari, Sinan Sinanović, Kemal Ahmetović i Emir Delić.

Novinari u BiH najčešće jedni druge zovu u goste u svoju emisiju zbog nemogućnosti pozivanja zanimljivijih gostiju iz svijeta sporta, no ova emisija je nešto drugačije.

Baho je na jednom mjestu okupio ljude koji su bili učesnici različitih faza stvaranja sporta u nezavisnoj Bosni i Hercegovini, te direktni učesnici najvećih događaja bh. sporta proteklih decenija.

“U novoj emisiji donosimo zanimljiv razgovor sa kolegama sportskim novinarima koji su sa nama podijelili svoja radna iskustva. Govorili smo o statusu novinara, ali i o stanju u sportu”, istakao je Sabahudin Topalbećirević u najavi emisije.

“Lagali smo, često smo lagali” priznaje Baho, a slažu se i njegovi gosti – u priznanju da se raspoloženje i odnosi u bh. reprezentacijama i klubovima često uljepšavani zbog patriotskih ciljeva.

Sinanović, Ahmetović i Delić, ali i popularni Baho kao voditelj, su se prisjetili nekih anegdota tokom svog dugogodišnjeg praćenja bh. sporta, govorili su o pojedincima koji su obilježili bh. fudbal, ali se najduže govorilo o ne baš najboljem stanju u sportu u BiH.

Vrijedi pogledati.

(Reprezentacija.ba)