Donosimo najave najatraktivnijih utakmica naših fudbalera danas.

Sheffield United našeg Anela Ahmedhodžića (23) će u Velsu igrati protiv Cardiffa meč engleskog Championshipa, dok će Ermedin Demirović (24) i Denis Huseinbašić (21) odigrati nove susrete u njemačkoj Bundesligi sa Augsburgom i Kolnom.

Njemačka

Foto: Augsburg

Ermedin Demirović, koji je zabio pet golova ove sezone, će predvoditi napad Augsburga u 15. kolu njemačke Bundeslige protiv Bochuma od 15,30 sati.

Fudbaleri Augsburga su trenutno na 14. poziciji sa 15 bodova, a u prošlom kolu su odigrali 2:2 u gostima protiv drugoplasiranog Union Berina.

Ekipa Bochuma se nalazi na pretposljednjoj poziciji sa 10 bodova.

Augusburg ima ulogu blagog favorita. Kladionica MeridianBet daje kvotu 2.20 na trijumf domaćina. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Zanimljivo da će ovo biti duel najslabijeg domaćina i najslabijeg gosta lige.

Augsburg je ostvario jednu pobjedu, dva remija i četiri poraza na svom terenu ove sezone, dok Bochum ima sedam gostujućih poraza u isto toliko odigranih utakmica.

Foto: Koln

Od 15,30 sati Denis Huseinbašić sa Kolnom gostuje Herthi iz Berlina.

Huseinbašić je odigrao osam ligaških utakmica za Koln, zabio dva gola, jednom asistirao i danas konkuriše za meč u Berlinu.

Njegova ekipa je trenutno na 12. mjestu sa 17 bodova, a Hertha se nalazi na 16. poziciji sa 11 bodova.

Ekipa Herthe je favorit prema kladionicama. Kladionica MeridianBet nudi kvotu 2.25 na pobjedu tima iz Berlina. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Obje momčadi u posljednje vrijeme nisu baš u najboljoj formi.

Hertha ima tri vezana poraza, dok je Koln osvojio samo bod u posljednja tri ligaška susreta.

Dodajmo i da je Koln protekle sezone oba puta pobijedio Herthu. Popularni Jarčevi su slavili u obje utakmice rezultatom 3:1.

Engleska

Ekipa Sheffield Uniteda od 16,00 sati gostuje Cardiffu u duelu 21. kola engleskog Championshipa.

Naš Anel Ahmedhodžić je u prošlom kolu zamijenjen u drugom poluvremenu protiv Roterhama, ali bi prema najavama iz Engleske mogao biti spreman za današnji duel.

Anel je ove sezone jedan od najbitnijih igrača Sheffielda i odigrao je 16 susreta, zabio četiri gola i dva puta asistirao.

Sheffield je favorit u današnjem duelu. Kladionica MeridianBet daje kvotu 2.25 na trijumf gostiju. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Cardiff se nakon 20 odigranih kola nalazi tek na 18. mjestu sa 24 boda.

S druge strane, Sheffield United je trećeplasirani sa 35 bodova.

Momčad Cardiffa u posljednjih pet ligaških mečeva ima skor od dvije pobjede i tri poraza.

Fudbaleri Sheffielda su ostvarili tri pobjede, remi i poraz.

(Reprezentacija.ba)