KoÅ¡arkaÅ¡i BiH veÄeras od 20,00 sati u Skenderiji igraju protiv MaÄ‘arske meÄ devetog kola grupe K kvalifikacija za SP 2023.

Obje selekcije su trenutno na omjeru 4-4 i imaju šanse za plasman na prvenstvo, s obzirom da će prvi tri reprezentacije iz grupe izboriti nastup na Mundobasketu.

Nažalost, naÅ¡ selektor Adis Bećiragić ne može raÄunati na Äak pet standardnih igraÄa koji su igrali na prethodnom Eurobasketu.

Jusuf Nurkić i Džanan Musa nisu na raspolaganju Bećiragiću zbog obaveza u svojim klubovima, dok su povrijeđeni kapiten Miralem Halilović, zatim Edin Atić te Miralem Sulejmanović.

Gosti iz Mađarske su blagi favoriti. Kladionica MeridianBet daje kvotu 1.90 na pobjedu Mađarske. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Bećiragić je na zvaniÄnoj press konferenciji istakao da ovakve situacije mogu pozitivno uticati na tim.

“Ovakve situacija pozitivno utiÄu na ekipu. Samo je pitanje koliki je kapacitet ovih igraÄa koji će da zamijene Atića, Musu i ostale. Mislim da će nas to natjerati da igramo mnogo jaÄe, agresivnije i s većom motivacijom. No, treba i kvalitet. To je jedna stvar koja se pokazuje na terenu kada se igra. Nadam se da će neko izroniti tu jer ovakve situacije izrode heroje”, rijeÄi su selektora.

InaÄe, BiH je na na Eurobasketu, koji se igrao u septembru ove godine, pobijedila u grupnoj fazi MaÄ‘arsku rezultatom 95:85.

Spomenimo da MaÄ‘ari u Sarajevo stižu bez najboljeg igraÄa Adama Hange.

Duel BiH – MaÄ‘arska direktno prenosi kanal Sport Klub 2.

U preostala dva meÄa naÅ¡e grupe sastaju se Litvanija – Francuska te ÄŒeÅ¡ka – Crna Gora.

(Reprezentacija.ba)