Luliću su tokom vježbanja u teretani tegovi pali na ruku, te je odmah prevezen u bolnicu

Senad Lulić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, proteklih dana proživljavao je pravu dramu. Proteklog petka trebao je zaigrati za Lazio u derbiju protiv Juventusa, ali je umjesto na terenu završio u bolnici, piše “Faktor.ba”.

Tokom treninga u teretani našem reprezentativcu tegovi su pali na ruku i bilo je upitno da li će mu doktori uspjeti spasiti dva prsta.

Hitno je prebačen u bolnicu, operacija je bila uspješna, prišili su mu dio prsta, a u nedjelju je pušten kući.

– Doktori su mi rekli da je sve uredu i da je operacija bila uspješna – kazao je Lulić iz svog rimskog doma za Faktor, dodavši:

– Nekoliko dana sam bio pod nadzorom doktora, koji su mi kazali kako oporavak teče po planu. Za sada je sve uredu i vjerujem da neću imati posljedica. Prošlo je već nekoliko dana od operacije i sve teče po planu. Prsti su normalne boje, a kako su mi objasnili doktori, ako do sada nije bilo komplikacija, ne bi trebalo da bude ni kasnije.

Naš reprezentativac objasnio je kako je zapravo došlo do nezgode.

– Radio sam vježbu za nogu, okliznuo se i pao. Tegovi su bili pozadi i pali su mi na ruku. Sve se dogodilo u „sekundi“. Odmah sam prevezen u bolnicu i podvrgnut operativnom zahvatu. Na kraju se dobro završilo kako je moglo biti – kazao je Lulić, koji nije želio komentarisati uvredljive transparente.

Prema prognozama iz Italije naš reprezentativac van terena će biti najmanje mjesec.

– Iskreno, u ovom trenutku i ne razmišljam o tome. Najvažnije je da su mi spašeni prsti… Procjenjuje se da će oporavak trajati mjesec, do mjesec i po, no, uopće se ne zamaram time koliko ću pauzirati, jer je zdravlje najvažnije – poručio je reprezentativac BiH u razgovoru za Faktor.

(Reprezetnacija.ba)