U15 reprezentacije BiH i Slovenije u tri dana igraće dvije prijateljske utakmice u Zenici. Današnja je pripala gostima, koji su slavili sa 0:1.

Utakmicu je odlučio penal u posljednjoj minuti. Siguran izvođač penala bio je Žan Meško za pobjedu gostiju.

Po završetku susreta selektor bh. tima Čedomir Ćulum je izjavio: „Imali smo veoma zahtjevnog protivnika koji igra u dva različita sistema i u ova dva dana smo radili na tome da spremimo igrače na opciju gdje oni igraju 4-3-3 i opciju 3-5-2. U defanzivi smo uspjeli kvalitetno da odgovorimo na to, sve do greške u posljednjoj minuti utakmice. Ono što moramo popraviti za drugi meč je odgovor u fazi napada i posjedu lopte. Bez obzira na rezultat, možemo biti zadovoljni ovom provjerom jer će naši igrači imati veće iskustvo. Imaju priliku da osjete razliku u odnosu na našu ligu i intenzitetu igre. Sad imamo dan da se što bolje pripremimo za drugu utakmicu u kojoj ćemo nastojati da se predstavimo u što boljem svjetlu, te da skupimo što više iskustva iz ovog dvomeča.“

Selektor Slovenije Muamer Vugdalić može biti zadovoljan današnjim nastupom njegove ekipe. To je kontinuitet dobrih rezultata nakon prvog mjesta u kvalifikacionom turniru.

Zanimljivo, njegov gost u Zenici je još jedan uspješan bh. trener – Emir Karahmet. Karahmet je jedan od najtrofejnijih trenera mladih selekcija FK Sarajevo, ali je osvajao prva mjesta i u seniorskoj konkurenciji, kao šef u NK Bosna Visoko, ali i kao pomoćnik u prvom timu FK Sarajevo.

Ove selekcije će u zeničkom Trening kampu odigrati još jedan meč 10. novembra u 11:00 sati.

Foto: FS BiH

Bosna i Hercegovina-Slovenija 0:1 (0:0)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Ajdin Baručija.

Sudije asistenti: Selmin Osmančević, Zerin Bajrambašić.

Golovi: 1:0 Meško (80’, penal).

Žuti kartoni: Arman Rebac (BiH).

Bosna i Hercegovina: Tarik Banjić (74. Ognjen Kosanović), Din Karamehmedović (74. Ajdin Raščić), Amar Zahirović (41. Stefan Višekruna), Edib Dazdarević, Nikša Blagojević, Miloš Soprenić (41. Ervin Slanjankić), Deni Nuhanović (41. Jovan Ćulum), Kenan Vrban (74. Danijel Širić), Vukašin Gostimirović (55. Ismet Mujkić), Said Nišić (55. Ivan Bošnjak), Amar Osmanović (55. Arman Rebac). Selektor: Čedomir Ćulum.

Slovenija: Tilen Golić, Denis Videnović, Matevž Šimnovec, Jaka Premrl (41. Arman Durmiši), Kristjan Jurić, Svit Hočevar (59. Žiga Krajnc), Luka Vodušek (69. Urban Horvat), Svit Blaško (69. Nik Belovič), Matej Mehle (41. Vid Novak), Žan Meško, Miha Matjašec. Selektor: Muamer Vugdalić.

(Reprezentacija.ba)