Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Armin Hodžić (27), bodrio je Želju jučer protiv Borca sa zapadne tribine Grbavice.

Hodžić je nedavno stigao u Sarajevo gdje radi na individualnim treninzima nakon što je u septembru raskinuo ugovor sa MOL Fehervarom.

Bh. napadač je trenutno bez kluba, a nije isključen povratak na Grbavicu gdje bi pokušao “oživiti” karijeru i povrede ostaviti iza sebe. Navodno je dobio ponudu Željezničara, a kako se bliži zimski prijelazni rok još uvijek razmišlja i vjerovatno očekuje još nekih ponuda iz inostranstva.

Hodžić je objavio fotografiju sa Grbavica sa sinoćnjeg meča Željezničar – Borac.

Hodžić je iz Dinama prešao u mađarski Fehervar na ljeto 2018. godine. Igrao je za Fehervar, potom jednu sezonu boravio na posudbi u Kasimpasi, a od ljeta 2021. do ljeta 2022. godine je ponovo bio član Fehervara.

Ono što brine sve, Hodžić je posljednji put odigrao utakmicu u februaru 2021. godine, a potom su uslijedile povrede leđa i pubične kosti.

Popularni Ara je Željino dijete, a za prvi tim Plavih je igrao na posudbi iz Liverpoola u sezoni 2013/2014.

Za A reprezentaciju je sakupio 14 nastupa i postigao tri gola. Posljednji poziv dobio je za novembarske utakmice 2020. godine protiv Irana i Nizozemske.

(Reprezentacija.ba)