Nije takvo iznenađenje da igrači našeg porijekla igraju za reprezentacije srednje i sjeverne Europe, ali rijetko koji čovjek našeg porijekla pokaže takav kvalitet da postane i selektor u ovim državama.

Muamer Vugdalić (45) selektor je U15 reprezentacije Slovenije koja će u naredna tri dana u Zenici odigrati dvije utakmice protiv odgovarajuće selekcije Bosne i Hercegovine.

Nije čudo da se Vugdalić našao na selektorskoj poziciji nakon niza dobrih trenerskih rezutlata u NK Maribor, a rezultati govore da se dobro pokazao i na selektorskoj funkciji.

Vugdalić iza sebe ima i veliku igračku karijeru. Sa Mariborom je osvajao dva puta prvenstvo Slovenije, ali igrao i u najjačoj generaciji ovog kluba, pa je nastupao i šest puta u grupnoj fazi Lige Šampiona protiv Lazija, Bayera i Dynamo Kyeva. Sa reprezentacijom Slovenije igrao je i na Svjetskom prvenstvu 2002. godine.

Vugdalić se nedavno spominjao i kao mogući novi trener Tuzla Citya, pa se ne treba iznenaditi da na ovoj utakmici budu skauti i iz ovog kluba.

(Reprezentacija.ba)