Nogometaši Čelika su senzacionalno izbacili Sarajevo iz Kupa BiH. Do prolaska u osminu finala Zeničani su došli nakon boljeg izvođenja penala, a svojim golom osigurao ih je 18-godišnji Edin Durmiš koji se dan nakon sjajnog nastupa vratio svojim obavezama u – školi.

Da, junak kojeg danas slave navijači Čelika i cijela Zenica je ustvari i dalje školarac. Edin pohađa srednju Tehničku školu u Zenici, a sama ta činjenica, s druge strane, dodatna je “sol na ranu” navijačima Sarajeva koji su na treningu igračima podijelili isprintani članak o tome i tražili objašnjene za sramno ispadanje.

Edin nam se javio nakon što je završio školske obaveze. Naravno, sijao od sreće.

– Kako se osjećam? Presretan sam, prilaze mi ljudi, čestitaju… Nije svejedno kada imate Sarajevo na drugoj strani i kada vidite kakva su imena u njihovom timu, koliko oni zarađuju, a koliko mi… Bude treme, naravno, zato smo lošije i odigrali prvo poluvrijeme. Ipak, na kraju se pokazalo da Čeliku ne priliči rang u kojem igra i da zaslužujemo puno više – priča Edin Durmiš na početku razgovora za Reprezentacija.ba portal.

Da se radi o velikom potencijalu pokazuje i ‘show’ koji je Durmiš imao u meču protiv GOŠK-a početkom mjeseca. Zeničani su izborili šesnaestinu finala slavivši sa 4:2, a četiri gola su bila upravo djelo ovog 18-godišnjaka.

– I u mojoj školi su svi sretni i ponosni. Hvala im svima. Neki će možda reći i da sam sada faca u školi, ali ja to tako ne gledam, bitno je ostati skroman i na zemlji. Ne živi se od jedne utakmice.

Ni slutio nije da je na kraju ‘presudio’ Feđi Dudiću.

– Nakon utakmice sam pozdravio Dudića i poželio mu sreću, ali, iskreno, nisam znao da je to ustvari njegova zadnja utakmica u Sarajevu. Žao mi je. Mimo toga nisam ni sa kim drugim razgovarao iz Sarajeva, čim je utakmica završila otišli smo do navijača kako bismo proslavili ovaj veliki uspjeh. Bila je baš sjajna atmosfera na Bilinom polju.

Ko zna, možda na kraju dobije ponudu upravo od Sarajeva.

– Da pozove Sarajevo, bio bih prezadovoljan, svi znamo o kakvom klubu se radi. Ali, ne opterećujem se s tim, na polusezoni kada se glave odmore od utakmica bit će vremena da razmišljam i o narednim koracima. Ko zna kakva će biti moja sudbina, sreća… Otom potom.

I na posljednjoj utakmici pokazalo se da Zenica živi za Čelik i da u tom gradu svi s nestrpljenjem čekaju povratak crno-crvenih na stare staze slave.

– Čelik danas nije na nivou na kojem je bio, ali je svejedno ime, brend. Kada spomene Čelik, prstom se upire u Zenicu. Moram istaći da svi u klubu rade maksimalno profesionalno i trude se da nam osiguraju sve uslove. Ja vjerujem da ćemo mi jednog dana ponovo igrati važnu ulogu u bh. fudbalu. I ova utakmica protiv Sarajeva je pokazala za Druga liga FBiH nije rang koji dolikuje Čeliku. I svejedno nam je s kim ćemo igrati u narednoj rundi. Samo znam da će se morati dobro namučiti da nas eliminiše, poručio je talentovani Edin Durmiš na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal.

(Reprezentacija.ba)