Večeras se igra osam utakmica 1/16 finala Kupa Njemačke, a izdvaja se duel Augsburg – Bayern.

Augsburg – Bayern (20:45 sati, Arena Sport)

Augsburg je solidno otvorio Bundesligu ove sezone, a sasvim sigurno njihove rezultate obilježio je trijumf iz 7. kola kada su na svom terenu iznenađujuće savladali minhenski Bayern. Upravo s Bavarcima večeras igraju 1/16 finala Kupa Njemačke.

Večerašnji domaćin je na deset utakmice Bundeslige sakupio 13 bodova, odnosno imaju četiri pobjede, jedan remi i pet poraza. S druge strane Bayern ima 19 bodova, pet pobjeda, četiri remija i jedan pomenuti poraz.

Ermedin Demirović je neizostavni dio Augsburga i igra jako dobro. Trener ga koristi na lijevom krilu, a na deset nastupa postigao je četiri gola i dodao jednu asistenciju. I večeras je najavljen od prve minute.

Bavarci su večeras veliki favoriti. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 1.23 na pobjedu Bayerna. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Najavljeni sastav Augsburga: Koubek; Framberger, Gumny, Winther, Pedersen; Caligiuri, Baumgartlinger, Gruezo, Vargas; Demirović, Berisha.

Najavljeni sastav Bayerna: Ulrich; Mazraoui, Pavard, Upamecano, Stanišić; Sabitzer, Gravenberch; Gnabry, Musiala, Tel; Choupo-Moting.

Utakmica se igra od 20:45 sati uz prijenos na Areni Sport.

Još jedan bh. reprezentativac će večeras konkurisati u Kupu Njemačke. Nikola Vasilj sa St. Paulijem gostuje Freiburgu, a prema najavama branit će i u ovom takmičenju.

Dva bh. trenera će također imati posla večeras. Regensburg našeg Mersada Selimbegovića dočekuje Dusseldorf, dok Karlsruher u čijem je stručnom štabu Zlatan Bajramović gostuje Sandhausenu.

1/16 finala Kupa Njemačke, srijeda:

Augsburg – Bayern (20:45 sati, Arena Sport) – Ermedin Demirović

Freiburg – St. Pauli (18:00) – Nikola Vasilj

Regensburg – Dusseldorf (20:45 sati) – Mersad Selimbegović

Sandhausen – Karlsruher (20:45) – Zlatan Bajramović

Hannover – Bor. Dortmund (18:00 sati, Arena Sport)

Padeborn – W. Bremen (18:00 sati)

Stuttgart – A. Bielefeld (20:45)

Union Berlin – Heidenheim (20:45)

(Reprezentacija.ba)