Nova zvijezda reprezentacije BiH Amar Dedić (20) ima sjajnu sezonu u Red Bull Salzburgu, koju je krunisao i odličnim nastupima u reprezentaciji BiH.

Da se dan po jutru ne mora poznavati dokazao je naš reprezentativac koji je prvih par utakmica u sezoni počeo na klupi, no čim je dobio šansu, zabetonirao je svoje mjesto u prvih 11 Salzburga – kako u domaćem prvenstvu tako i u Ligi Šampiona gdje Red Bull ne zna za poraz nakon četiri kola. U grupi su sa Chelsea, Milano i Dinamo Zagrebom.

“Iskreno, nisam puno razmišljao o tim stvarima. Samo sam radio ono što je do mene na terenu, da obavljam svoj posao i što više napredujem. Imao sam tu želju iako je sve nekako prebrzo išlo. S posudbe doći ovamo i igrati Ligu prvaka nije jednostavno. Dobro sam to odradio do sad, ali ne znači da sam zadovoljan. Želim da nastavim ovako i budem još bolji” rekao je Amar Dedić za Dnevni Avaz.

Dedić je prema ocjenama bio najbolji pojedinac u redovima BiH na posljednja dva meča protiv Crne Gore i Rumunije. Dao je svoj komentar na kvalifikacionu grupu za EURO 2024.

“Imamo realne šanse. Normalno, tu je Portugal favorit i to se zna. Oni su veoma jaka fudbalska nacija. Ovo ostalo je, po mom mišljenju, tu negdje. Nema sumnje da ćemo dati sve od sebe. Ja iskreno jedva čekam da počnu kvalifikacije. Nadam se uspjehu i vjerujem u njega” poručio je Dedić za Avaz.

Salzburg je u Bundesligi vodeći nakon 11 odigranih kola s dva boda više od svog glavnog konkurenta Šturma iz Graca.

Upravo će s njim narednog vikenda odmjeriti snage u međusobnom duelu.

– Igramo derbi kod nas kući i nema sumnje da će to biti jaka utakmica – poručio je Dedić na kraju razgovora za Dnevni Avaz.

(Reprezentacija.ba)