Rukometaši BiH će u narednih pet dana odigrati dva meča kvalifikacija za EURO protiv Slovenije (četvrtak od 20,00 sati u gostima) te Crne Gore (nedjelja od 20,00 sati u Sarajevu).

Kapiten Mirsad Terzić govorio je danas na press konferenciji o situaciji u našoj selekciji.

“Nedostaju neki igrači, tu su neki novi. Treba pažnju uvijek dati igračima, koji su tu. Kao što je rekao selektor, pravimo prvo dobru grupu, ekipu i atmosferu. Pozitivna je atmosfera na treninzima. Nemamo neka očekivanja od rezultat, jer on dolazi nakon složenih mnogih selektora. Nakon par treninga ima problemčića, ali to se svim dešava”, kazao je Terzić i dodao:

“Kao što vidim, svi će se uklopiti u ovaj sistem. U razgovoru sa mnogim ljudima u savezu, plan je da se mlađi uvode polako u taj reprezentativni, seniorski bazen, da ne bude svako okupljanje nanovo. Treba nam vremena i podrške i medija i saveza i mislim da će biti sve uredu. Mi se bavimo sportom gdje je sve moguće. Ako ne razmišljamo tako, onda nismo na pravom putu. Crna Gora je bila iznenađenje na Euru, ali je prije nekoliko godina bila u našoj situaciji. Dakle, ne treba izmišljati stvari, nego ih možemo kopirati i reprezentacija i savez. Trenutno smo realno mnogo ispod, što ne znači da nećemo dati sve od sebe protiv Slovenije. Ista ta Slovenija je jaka i nadigrana dva puta od Srbije u kvalifikacijama za SP. Ništa nije nemoguće. I Srbija je bila u dosta teškoj situaciji, tako da su i oni u nekom zaletu. Ali kad pričamo o selekciji Srbije i Crne Gore, tu je najvažnije kult reprezentacije. Crnogorce kad vidim kako pjevaju himnu, ja se naježim. Dakle, nama treba kult. Pokušavat ćemo dati sve od sebe.”

(Reprezentacija.ba)