Edin Džeko (36) je danas zabio dva gola u gostujućem trijumfu Intera protiv Sassuola (2:1) u duelu devetog kola Serije A i premašio brojku od 100 golova u talijanskoj ligi.

Kapiten BiH je stigao do 101. gola u Seriji A, a postao je i treći najstariji igrač koji je postigao 100 golova u historiji lige.

Dijamant je do spomenutog podviga došao sa 36 godina i 205 dana i to iza Gorana Pandeva (37 godina i 268 dana, 21. april 2021. godine) i Sergija Pellisiera (37 godina i 243 dana, 12 novembra 2016. godine).

Također, Edin je postao i najstariji fudbaler koji je na jednom meču zabio dva goal za Inter u Seriji A. Prije njga to je bio Siniša Mihajlović koji je 2005. godine pogađao dva puta protiv Rome.

Džeko je nakon današnjeg susreta govorio za DAZN.

“Mogao sam već zabiti 103, ali nažalost zadnjih nekoliko golova je bilo u ofsajdu. Najljepši gol? Meni je dovoljno da lopta prijeđe crtu, ali još uvijek se sjećam prvog protiv Juvea. Onaj protiv Torina lijevom nogom bi mogao biti najljepši.”

Edin je otkrio i da će povodom svog jubileja častiti cijelu ekipu Intera večerom.

“Danas sam sretan čovjek i želim da dajem svoj doprinos dokle god mogu. Sada sam dobro i moram da nastavim ovako. Svakako pozivam tim na večeru, jer ne postižete 100 golova svaki dan”, riječi su Edina koji je za kraj zaključio da će jubilej proslaviti i sa porodicom i djecom.

(Reprezentacija.ba)