Odigrana su tri kola ovogodišnje Lige Šampiona, a u nastavku donosimo pregled nastupa bh. fudbalera.

Edin Džeko – Inter

Inter je u prva tri kola poražen od Bayerna (0:1), te je savladao Viktoriju Plzen (2:0) i Barcelonu 1:0. Edin Džeko je odigrao sva tri meča. Protiv Bayerna i Viktorije je bio starter, a na meču sa Barcelonom je ušao u 54. minuti.

Tablice omogućuje Sofascore

Postigao je jedan pogodak Viktoriji Plzen i ubilježio jednu asistenciju, a u drugom kolu Lige Šampiona bio je u najboljem timu kola.

Protiv Bayerna je ocijenjen sa 7.1, protiv Viktorije 8.1, dok je protiv Barce dobio ocjenu 6.5. U prosjeku ima dva šuta po utakmici, 31.3 dodira s loptom, 72% uspješnih dodavanja, te 44% dobijenih duela.

Sead Kolašinac – Marseille

Francuski Marseille je u dosadašnja tri kola Lige Šampiona ubilježio dva poraza i jednu pobjedu. Savladali su Sporting (4:1), dok su poraženi od Eintrachta (0:1) i Tottenhama (2:0).

Tablice omogućuje Sofascore

Sead Kolašinac je protiv Tottenhama ušao s klupe u 70. minuti. Ocijenjen je sa 5.9, dok je drugi meč sa Eintrachtom počeo od prve minute, te je dobio solidnu ocjenu 6.8. Treći susret je propustio zbog povrede.

Kolašinac ima čak 88% uspješnih pasova u prosjeku na pomenuta dva meča, te 67% dobijenih duela.

Amar Dedić – Salzburg

Jedno od otkrovljenja RB Salzburga ove sezone je apsolutno bh. defanzivac Amar Dedić. Sa samo 20 godina prvo je rješenje na desnom beku Salzburga koji je odlično otvorio ovogodišnju Ligu Šampiona. Remizirali su sa Chelseaom (1:1) i Milanom (1:1), dok su sinoć savladali Dinamo (1:0).

Dedić je na sva tri susreta igrao po 90 minuta. Protiv Milana je ocijenjen sa 6.6, protiv Chelsea u Londonu 6.8, a protiv Dinama je bio jedan od najboljih u svom timu i dobio je ocjenu 7.6.

U prosjeku ima 65 dodira s loptom, 66% uspješnih pasova i 68% dobijenih duela.

Tablice omogućuje Sofascore
Foto: UEFA

Rade Krunić – Milan

U prva tri kola Milan je sakupio četiri boda, remizirali su sa Salzburgom (1:1), pobijedili su Dinamo (3:1) i poraženi su od Chelsea (3:0).

Bh. veznjak Rade Krunić je igrao dva meča. Protiv Dinama je igrao 12 minuta, a sinoć protiv Chelsea 65 minuta. Sa Dinamom je dobio ocjenu 6.7, a sa Chelseaom 5.8.

Krunić ima 0.5 udaraca u prosjeku, 76% uspješnih dodavanja i 50% dobijenih duela.

Foto: Milan

Luka Menalo – Dinamo

Dinamo Zagreb nakon tri kola ima tri boda. Jedinu pobjedu su slavili protiv Chelsea (1:0), a poraženi su od Milana sa 3:1 i Salzburga 1:0.

Bh. napadač Luka Menalo nije igrao zbog povrede.

Četvrto kolo Lige Šampiona na rasporedu je naredne sedmice.

(Reprezentacija.ba)