Vrlo zanimljiva nogometna priča dolazi iz Njemačke sa 21-godišnjim fudbalerom Denisom Huseinbašićem u glavnoj ulozi.

U priči koja više liči na bajku, Koln je ovog 1,84m visokog centralnog veznjaka primjetio u četvrtoj ligi u redovima Kickers Offenbacha, te ga ljetos uz velike riječi doveo u Bundesligu. Denis je jučer ponovo bio zanimljiv njemačkim medijima, jer je u svom drugom nastupu u Bundesligi asistirao u pobjedi Kolna protiv BVB-a.

“Denis je veoma talentovan fudbaler i ima veliki potencijal. On zna da mora puno da radi jer stiže iz četvrte lige u prvu. Naši treneri će mu pružiti sve što je potrebno da napravi iskorak. Također. Denis će imati potrebno vrijeme za svoj razvoj”, kazao je izvršni direktor Kolna Christian Keller prilikom predstavljanja Denisa u junu ove godine.

Huseinbašić je protiv BVB na teren ušao u 70. minuti, a već u prvom napadu je bio asistent za 3:1 i konačnu potvrdu pobjede Kolna protiv Dortmunda

Denisu je ovo bio drugi nastup u Bundesligi, ali praktično prve ozbiljnije minute – jer je ranije samo ušao u sudijskoj nadoknadi protiv Wolfsburga. Ipak da ga u Kolnu imaju na radaru govori da je ove sezone igrao je i u europskim takmičenjima za Koln – u Konferencijskoj ligi je odigrao dvadesetak minuta protiv Nice. Početkom sezone igrao je za drugi tim Kolna koji se takmiči u četvrtoj ligi gdje je u tri utakmice zabio četiri gola i četiri puta asistirao.

Denis je rođen 3. jula u Erbachu, predgrađu Frankfurta, a tu je i gradio svoju karijeru u mladim selekcijama Eintrachta i Kickers Offenbacha, odakle je prošlo ljeto prešao u transferu iz snova u Bundesligu, u redove Kolna. Kickers je očigledno “nafakali” Bosancima jer je tu kao igrač i kao trener svoj značajan trag ostavio i legenda FK Sarajevo Mirza Kapetanović.

Do sada Huseinbašić razumljivo nije igrao za mlade selekcije Njemačke, a nastavi li igrati u Bundesligi, sigurno je kako će vrlo brzo zakucati na vrata fudbalske reprezentacije BiH.

(Reprezentacija.ba)