Reprezenatcija Bosne i Hercegovine je u posljednjem meču Lige Nacija poražena od Rumunije sa 4:1.

Selektor Ivajlo Petev je napravio devet izmjena u odnosu na startnih 11 sa Crnom Gorom. Od prve minute su igrali Vasilj, Šerbečić, Kovačević, Milićević, Ćivić, Šarić, Cimirot, Gojak, Dedić, Prevljak, Demirović.

Nakon pola sata igre Zmajevi su dobro parirali domaćinu, a propustili su dobru priliku preko Kovačevića koji je nakon kornera šutirao glavom preko gola.

Rumunija u prednost dolazi u 37. minuti. Iskosa je loptu primio Man, namjestio se, šutirao i pogodio našu mrežu. Nakon gola Rumuni su stisli naš tim i imali još nekoliko sjajnih prilika.

Drugo poluvrijeme Zmajevi otvaraju dobro, držali su loptu u svojim nogama i imali prilike preko Demirovića i Saničanina. U trenucima napada Zmajeva, domaći stižu do drugog gola. U 70. minuti pogađa Puscas.

Danas rezervista, Edin Džeko vraća BiH u igru. Dedić je u 77. minuti sjajno ubacio, a Edin Džeko glavom pogodio mrežu Rumuna.

Ipak, domaći brzo vraćaju dva gola prednosti. U 80. minuti iskosa šutira Bancu, Vasilj odbija do Ratiua koji sprema loptu u prazan gol.

U 85. minuti bilo je konačnih 4:1. Brza kontra Rumuna, lopta dolazi do Puscasa koji snažno šutira i pogađa našu mrežu.

Bosna i Hercegovina je uspješno završila ovogodišnju Ligu Nacija osvajanjem prvog mjesta u grupi 3 B divizije. Zmajevi na kraju imaju 11 bodova, Finska je druga sa osam, Crna Gora je treća sa sedam koliko ima i posljednja Rumunija, ali će ispasti u C diviziju zbog slabijeg omjera.

(Reprezentacija.ba)