Crnogorski mediji slažu se kako je večerašnje gostovanje njihove reprezentacije u Zenici “utakmica svih utakmica”.

Nakon dužeg perioda bez značajnih rezutlata, njihova se reprezentacija kroz tekuću Ligu Nacija vratila u život, te dva kola prije kraja ima aktivnu šansu da osvoji prvo mjesto. Poslije Zenice imaju još duel protiv Finske na svom terenu na kojem su neporaženi u aktuelnom ciklusu.

Crna Gora ima dvije pobjede protiv Rumunije, remi protiv BiH kući i poraz protiv Finske u gostima. Dojam je da je meč u Helsinkiju bio svjesno žrtvovan jer je selektor Miodrag Radulović promijenio gotovo cijelu prvu postavu.

“Jer, pozitivan ishod na vrelom terenu u Zenici donosi mnogo. Prije svega, prvu poziciju pred meč s Finskom u ponedjeljak u Podgorici, u koji bi “hrabri sokoli” ušli kao gospodari svoje sudbine. A prvo mjesto donosi i polufinale plej-ofa za Euro 2024, kao i drugi šešir pred žrijeb za kvalifikacije za isto takmičenje.” pišu Vijesti.me.

Isti portal najavio je i sastav Crne Gore Mijatović – Vešović, Vujačić, Tomašević, Radunović – Šćekić, Vukčević, Janković – Marušić, Osmajić – Jovetić. Nedostaje samo najbolji igrač Stefan Savić koji je povrijeđen.

Crnogorci pretpostavljaju kako će BiH igrati u nešto defanzivnijem sastavu sastavu Šehić – Dedić, Saničanin, Hadžikadunić, Kolašinac – Hadžiahmetović, Pjanić, Cimirot – Gojak, Stevanović – Džeko.

“Naš je imperativ bio da ostanemo u Ligi B i da proširimo roster. Sada su došli rezultati i spremni smo za korak naprijed. Ne bih imao ništa protiv da se meč završi 0:0. Ali, ako ne želite da izgubite, onda morate da napadate i da postignete gol.” izjavio je selektor Radulović uoči meča.

Utakmica BiH – Crna Gora počinje u 20,45 sati na rasprodanom Bilinom Polju.

(Reprezentacija.ba)