Mateo Sušić (31) sa dosta optimizma dočekuje predstojeće utakmice UEFA Lige nacija koje će reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrati sa Crnom Gorom i Rumunijom 23. i 26. septembra.

Naš reprezentativac ističe da se ekipa priprema u odličnom ambijentu s ciljem da nastavi sa kvalitetnim igrama prikazanim u junskom ciklusu.

“Tu smo već drugi dan. Jučer smo smo obavili prvi trening i na neki način to je bio trening oporavka. Razgovarali smo i o vremenu koje su igrači proveli u klubovima između ova dva okupljanja. Atmosfera je fantastična. Imamo pozitivnu energiju. Sada nas očekuje utakmica protiv Crne Gore u Zenici i to je ključni susret za nas”, kazao je Mateo za zvaničnu stranicu FS BiH i dodao:

“Crnogorci su dobra i opasna ekipa. To smo vidjeli u prvom meču u Crnoj Gori. Oni su odmah iza nas na drugom mjestu. Imaju nekoliko dobrih igrača koji igraju zapaženo u svojim timovima u Europi. Očekuje nas teška utakmica, ali mislim da možemo pobijediti uz podršku naših navijača.”

Sušić je prokomentarisao i nastupe Zmajeva u junskom ciklusu.

“Junski ciklus je prošao jako dobro za nas. Cilj je bio da osvojimo prvo mjesto u grupi te osiguramo eventualni baraž i drugi šešir uoči žrijeba kvalifikacija za EURO. Mislim da smo posao obavili veoma dobro. Imamo dva trijumfa i dva remija i pobjedom protiv Crne Gore osiguravamo to prvo mjesto. Moramo biti zadovoljni.”

(Reprezentacija.ba)