Reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je počela sa pripremama za utakmice sa Crnom Gorom i Rumunijom. Selektor Ivajlo Petev je uputio dva dodatna poziva.

Nakon povreda Luke Menala i Radeta Krunića, koji neće doći na okupljanje Zmajeva, selektor Petev je pozvao Kenana Kodru i Darija Šarića.

Kenan Kodro je igrao jako dobro protekle sezone, a i ovu je počeo na odličan način. U dresu MOL Fehervara je odigrao 13 utakmica na kojima je postigao osam golova.

Kodro će pojačati konkurenciju u napadu reprezentacije BiH, te će se u septembarskom dvomeču boriti za minutažu sa Edinom Džekom, Ermedinom Demirovićem i Smailom Prevljakom.

Bh. napadač je posljednja dva susreta za Fehervar igrao od prve minute, a postigao je tri pogotka. Kenan sasvim sigurno stiže u dobroj formi.

Zbog povrede Krunića oslobodilo se mjesto u veznom redu, a selektor se odlučio pozvao Darija Šarića, 25-godišnjaka talijanskog Palerma.

Šarić je ove sezone sakupio pet nastupa na kojima je postigao jedan pogodak. Palermo igra Seriju B, a posljednja tri susreta Šarić je igrao od prve minute.

Veznjak je rođen u Italiji, prošao je omladinske selekcije BiH. Klupsku karijeri je počeo u Ceseni, a igrao je još za Carpi, Virtus, Sienu, Ascoli, te je od ljeta član Palerma koji je izdvojio 3.5 miliona KM za dovođenje Šarića.

Zmajevi su večerašnjim treningom započeli pripreme za meč sa Crnom Gorom koji se igra u petak od 20:45 sati. Selektora brine situacija sa Anelom Ahmedhodžićem koji je još uvijek upitan.

(Reprezentacija.ba)